Mijn eerste ervaring met The Talent Factory

Vrijdag 4 maart hielden we weer een geslaagde Talent Factory, dit keer op het Gregorius College in Utrecht! Een gezellige club VMBO’ers werd deze dag aan het werk gezet: speeddaten met professionals, opdrachten maken en spelletjes doen. Dit alles natuurlijk in het kader van de zoektocht naar hun droombaan. Collega Caspar was er voor het eerst bij, hij vertelt:

“Afgelopen vrijdag was de eerste keer dat ik aanwezig was bij The Talent Factory. Toen ik het lokaal binnenkwam was ik even overweldigd door de drukte. Overal liepen professionals rond die met elkaar kennis aan het maken waren en een kop koffie of thee dronken. Het was leuk te zien dat zoveel professionals bereid waren om de jongeren te helpen en gepassioneerd waren over hun werk. Toen de leerlingen eenmaal binnenkwamen was er die typische drukte die je van een VMBO klas kan verwachten. In de intro vertelde ik mijn eigen verhaal over de opleidingen die ik gevolgd had en hoe moeilijk het is om op die leeftijd de juiste keus te maken.

Omdat ik vliegende keep was die dag heb ik ook even mogen invallen als professional tijdens het speeddaten. Ik kreeg heel veel verschillende leerlingen tegenover me met veel verschillende interesses. Het was leuk ze over mijn vroegere opleiding Maatschappelijke Zorg te kunnen enthousiasmeren. Er was een sfeer van oprechte interesse tussen leerlingen en professionals.

Bij de workshops die in een andere ruimte werd gegeven hing er weer een totaal andere sfeer. Daar sprong de energie en levendigheid er vanaf, terwijl de leerlingen rouleerden onder de verschillende onderdelen van de workshops. Dit waren activiteiten als het geven van complimenten aan elkaar, ‘wie ben ik’ en het onderzoeken van de eigen talenten.

Het evenement was absoluut geslaagd voor alle aanwezigen!”