Nieuw schooljaar, nieuwe stagiaires!

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en dat betekent: nieuwe stagiaires! Aankomend schooljaar lopen er niet 4, niet 5… maar 6 nieuwe stagiaires met ons mee. Super leuk! Vandaag leren we de stagiaires kennen en vertellen zij hoe ze de eerste stageweek ervaren hebben. Cool!

Hoe was de eerste stageweek?

Stagelopen is in het begin echt even wennen. Nieuwe collega’s, nieuwe indrukken… Gelukkig breekt een gezellige kennismaking altijd het ijs. Tijdens de introductiedag gaven de stagiaires presentaties over hun persoonlijke talenten, kregen een rondleiding door het pand en hebben alle ins & outs over Young Ambition geleerd. Na de eerste dag was het tijd om aan de slag te gaan! Ben je ook zo benieuwd naar de eerste indrukken? Lees dan snel verder!

FENNE

“Na de eerste stageweek voel ik mij erg leergierig. Nu ik heb mogen kennismaken met de organisatie, de medewerkers, de jongeren en mijn mede stagiaires ben ik onwijs benieuwd naar aankomend studiejaar. Het voelt als de perfecte plek om mij te ontwikkelen tot sociaal werker. Ik heb zin in de uitdagingen die het met zich mee gaat brengen. Bring it on!”

AMEL

“Voor dat ik begon met mijn stage keek ik er al erg naar uit, en nu ik dan eindelijk ben begon, voldeed het aan al mijn verwachtingen. Leuke collega’s gezellige sfeer, maar ook erg informatief. Ik moet wel zeggen dat ik het een beetje heb onderschat! Er komen veel punten bij kijken waar ik niet bij het stil gestaan. Hier kwam ik achter tijdens het rollenspel!”

DARIN

“De eerste dag op stage vond ik in het begin beetje lastig, want ik wist toen niet waar ik moest beginnen en wat ik moest doen, maar gelukkig hebben mijn collega’s mij geholpen en ging later alles goed. Op de tweede dag heb ik bij het gesprek van Chris en zijn jongere meegekeken, dat vond ik een super leuk gesprek. Daarnaast vind ik ook leuk dat we elkaar als stagiaires goed helpen.”

JELLE

“Gelukkig ben ik dit jaar niet de enige die deze stage doet, want vijf andere enthousiaste stagiaires hebben ook een start gemaakt met hun stage. Het tegelijk starten en optrekken met elkaar geeft mij een gevoel van saamhorigheid. Dit vind ik belangrijk als je werkt in een team en ik ben dus blij dat dit aanwezig is binnen de organisatie. Daarnaast vind ik het leuk om te merken hoe de vaste collega’s ons betrekken in hun werkzaamheden. Hierdoor voel ik mij meteen opgenomen in de organisatie.”

MARA

“Mijn eerste week bij Young Ambition is heel snel gegaan, omdat we vooral bezig zijn geweest met het leren kennen van de organisatie. Daarnaast hebben wij veel praktische dingen gedaan, zoals het schrijven van een voorstelstukje op de website. Ook vond ik het leuk om het team te leren kennen en mijn mede stagiaires. Ik merk dat ik enorm veel zin heb ik dit jaar en om er wat moois van te maken met iedereen.”

SHARON

“Op de tweede dag van mijn stage mocht ik al met Annemarijn mee naar het Wellant College in Montfoort en Kalsbeek College in Woerden. Daar heb ik kunnen zien hoe zij trainingen geeft en hebben we praktische informatie omtrent The Talent Factory besproken. Als Corona dat toe laat, gaat dat daar in november plaatsvinden. Ik ben lekker ondergedompeld en merk dat ik nog even moet wennen aan alle nieuwe informatie! Maar nu ik het team beter heb leren kennen, weet zeker dat dat gaat lukken.”

Wij vinden het super tof dat we er weer nieuwe, enthousiaste stagiaires in ons team hebben en kijken uit naar dit nieuwe schooljaar. Welkom bij de club en veel succes!