matchevent

Ontmoet je nieuwe werkgever in de bios!

Het is ondertussen een terugkerend event in Utrecht: het Matchevent voor jongeren en werkgevers. Dit keer vond het plaats op een wel hele bijzondere locatie: in de nieuwe fancy bioscoop Kinepolis! Vanuit Young Ambition bezoeken we dit event met onze jongeren die op zoek zijn naar werk, zowel een bijbaan, een bblplek en een fulltime baan.

Dit event staat in het teken van netwerken, inspiratie opdoen en tools in handen krijgen om beter te leren solliciteren.

Er hing een vrolijke en levendige sfeer bij het event. Via de handige plattegrond wist je precies welke werkgevers er waren en welke activiteiten er te doen waren. Denk aan een workshops over solliciteren, een cv-check, een professionele portretfoto maken en andere leuke activiteiten.

We waren met een leuke groep vanuit Young Ambition. Niet alleen coaches en jongeren waren mee maar ook onze nieuwe stagiaires. Lotte: “We vonden het ontzettend leuk om naar dit event te gaan en jongeren te helpen om met werkgevers in gesprek te gaan!”

We spraken verschillende werkgevers die allemaal aangaven ‘motivatie’ het belangrijkst te vinden. TempoTeam: “Proberen is erg belangrijk, laat zien dat je er echt voor gaat!”.

De jongeren hebben veel informatie en kansen gekregen, hopelijk pakken deze kansen goed uit voor hen!