Onzichtbare Jongeren

Afgelopen maand kwam er een brief uit Den Haag over de aanpak jeugdwerkloosheid. Hierin was onder meer aandacht voor ‘Onzichtbare Jongeren’. Het gaat hier om jongeren die geen (wit) werk hebben, geen opleiding volgen én geen uitkering hebben. Kortom: jongeren die nu niet in beeld zijn bij de gemeente/overheid en die niet lijken mee te draaien in de maatschappij.

In Nederland zijn er in totaal zo’n 66.000 ‘Onzichtbare Jongeren’. Bij Young Ambition hebben we deze jongeren dagelijks over de vloer (is het flauw om te zeggen dat wij ze wel gewoon zien?). Veel van deze jongeren willen eigenlijk heel graag weer naar school of aan het werk, maar nadat je een tijdje hebt thuisgezeten is dat een hele stap. Niet alleen mentaal (je moet de knop weer om zetten) maar ook praktisch zijn er een hoop hobbels die je moet nemen. Niet zo makkelijk, als je er net een tijdje uit bent geweest.

Ik ben trots dat deze jongeren ons zo goed weten te vinden en hier hun verhaal komen doen. Wij helpen deze jongeren op een actieve en laagdrempelige manier om hun ambities waar te maken. We voeren mooie, positieve gesprekken over de toekomst en zetten iedere week weer concrete stappen in de goede richting.

Wil je meer weten over ‘Onzichtbare Jongeren’? Lees de brief van de minister hier: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/jongeren-en-werk/nieuws/2015/11/30/kabinet-onzichtbare-jongeren-naar-school-of-aan-het-werk