Op zoek naar jouw opleiding: de collegetour

Wat een fantastische dag hebben wij weer gehad op het Broeckland College in Breukelen! De collegetour was ook dit jaar weer een groot succes. Tijdens de collegetour kunnen de vmbo-leerlingen die dit jaar examen gaan doen een kijkje nemen in wat hen te wachten staat op het mbo.

Young Ambition had de eer om de jongeren mee te nemen in de veranderingen die je meemaakt wanneer je van het vmbo naar het mbo gaat. Dit kan namelijk erg spannend zijn. We hebben door middel van een interactief programma samen nagedacht over deze veranderingen. Denk aan thema’s als: hoe zit het mbo in elkaar, hoe bereid je je voor op deze nieuwe fase, hoe maak ik de juiste keuze voor een school, wat moet ik allemaal nog doen om mijn doelen te bereiken. Het was super leuk om samen met de leerlingen aan de slag te gaan door middel van rollenspellen, quizjes, woordspinnen en ons beruchte Jengaspel!

In de middag gingen de leerlingen daadwerkelijk naar de mbo-scholen toe om te zien hoe het daar aan toe gaat en wat ze te wachten staat als ze daar naar school gaan.

Voor Pascale, de nieuwe stagiaire van Young Ambition, was dit haar eerste event.

Pascale: ‘Ik vond het ontzettend leuk om te zien dat er al zo veel jongeren zijn die weten wat hun passie is en wat ze later willen doen. Het is zo fijn om deze jongeren een helpende hand te kunnen bieden bij de stappen die ze moeten nemen om te kunnen bereiken wat ze het liefste willen. Ik had verwacht dat ik het vooral spannend zou vinden. Dit gevoel heb ik totaal niet gehad: Ik heb hard gelachen met de jongeren, leuke spellen met ze kunnen doen en vooral het idee gehad dat ze echt iets hadden aan wat wij van Young Ambition ze hebben verteld.’

Wilt u ook een collegetour op uw school? Neem dan snel contact met ons op via info@youngambition.nl