Open Dagen, voorlichtingsmomenten en meelopen

Vanaf eind januari kunnen leerlingen zich weer oriënteren op een vervolgopleiding, want er start een hele reeks open dagen en voorlichtingsmomenten op de mbo-scholen in Utrecht. Op een Open Dag maak je kennis met de school, de opleiding(en) en de docenten. Je kunt vragen stellen, presentaties bijwonen, studenten ontmoeten, een rondleiding krijgen door de school, workshops of proeflessen volgen en hulp krijgen bij het aanmelden voor een opleiding. Super nuttig dus! Hieronder een aantal op een rij.

ROC Midden Nederland
ROC Midden Nederland biedt vele mogelijkheden aan om kennis te maken met hun aanbod. Helaas zijn de rondleidingen t/m 14 januari geannuleerd door de maatregelen, maar gelukkig is er nog veel meer mogelijk. Kijk op deze site voor het aanbod en om je aan te melden.

Nimeto
Op 21 januari kun je terecht bij Nimeto. Nimeto is de vakschool van creatieve ruimtemakers. Ongeveer 1.500 studenten volgen hier een creatieve, creatief-technische of ondernemende opleiding. Hier leer je hoe je vormgeeft aan de wereld om je heen: de ruimte waarin je woont, werkt, winkelt en ontspant. Klik voor meer informatie.

MBO Amersfoort, Utrecht en Grafisch Lyceum
Op zaterdag 22 januari organiseert MBO Amersfoort een studiekeuze-event. Hou deze pagina in de gaten voor meer info! Ook MBO Utrecht met maar liefst 7(!) locaties in onze stad heeft deze dag een open dag. Meld je aan via deze link. Ben jij een creatieve doener? Dan kun je je oriënteren op het Grafisch Lyceum. Voor deze laatste school kun je je helaas niet meer aanmelden voor de Open Dag, maar wees niet getreurd want donderdag 17 maart heb je weer eens kans!

Februari en maart
Kun je niet op de bovenstaande dagen of wil je meerdere scholen bezoeken? Dan kun je in februari en maart ook nog terecht bij de meeste mbo’s. Benieuwd wanneer en waar er nog meer Open Dagen gepland staan? Kijk op op kiesmbo.nl voor een uitgebreider overzicht.

Online of fysiek?
Een Open Dag is een onderwijsactiviteit en kan zoals het er nu naar uit ziet, fysiek door gaan. De meeste scholen werken met een tijdslot waar je je voor in kunt schrijven. Kijk op de sites van de scholen voor de laatste informatie.

Liever meelopen dan een Open Dag? Ook dat is mogelijk op de meeste scholen. Kijk per school hoe en wanneer je je hier voor aan kunt melden.

 

 

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>