Overstapcoaches

DSC_0691

Als overstapcoaches helpen wij jongeren in de regio Utrecht bij de overstap van het voortgezet (speciaal) onderwijs naar het middelbaar beroepsonderwijs. Dit project is speciaal voor jongeren die het lastig vinden om deze overstap zelfstandig te maken. Het project is opgericht vanuit de maatregel terugdringen van voortijdig schoolverlaters.

De overstapcoaches helpen de jongeren vanaf het voorjaar rondom de examenperiode tot de kerstvakantie. In deze periode is het doel om een geschikte opleiding te vinden, hier aan te melden en een succesvolle start te maken op deze opleiding. De coach helpt de jongere bij alle stappen die hierbij komen kijken, zoals:

  • een studiekeuze maken;
  • de aanmelding doen;
  • het doorstroomdossier invullen;
  • de boeken bestellen;
  • de intakegesprekken voorbereiden;
  • met de opleiding eventuele extra begeleiding bespreken;
  • de jongere helpen bij het maken van een goede start.

Nieuw: Overstap Plus, voor vso leerlingen

Speciaal voor leerlingen uit het vso is er nu het Overstap Plus traject. Deze doelgroep valt het vaakst uit bij het maken van de overstap, binnen de Overstap Plus is er extra ruimte om hen nog intensiever te begeleiden. We geven ze net dat beetje extra ondersteuning, om hun weg goed te vinden binnen het mbo. Zo kijken we wat er aan passend onderwijs nodig is, en we gaan met de vervolgopleiding in gesprek om er zeker van te zijn dat ze een zachte landing maken.

Aanmelden

Heb je (als decaan of mentor) een leerling die je wilt aanmelden voor dit project? Neem dan even contact met ons op via info@youngambition.nl zodat we meer informatie kunnen geven over de overstapcoaches en de aanmeldroute kunnen uitleggen voor jouw regio.

Vanaf januari mogen vso scholen hun leerlingen aanmelden en vanaf de eerste overstaptafel (half maart) mogen de vmbo scholen hun leerlingen aanmelden.

Aanmeldroute: Decanen kunnen leerlingen aanmelden voor dit programma via het samenwerkingsverband in hun regio (SterkVO, SWV Utrecht Zuid, SWV Utrecht West, SWV Utrecht Zuid-Oost). Weet je niet wie jouw contactpersoon is, mail ons dan even zodat we je hierbij kunnen helpen.

De Overstapcoaches