Peercoach Nawar pitcht bij het UWV

Dit is Nawar, een van onze peercoaches. Als peercoach begeleidt hij vooral jongeren bij de gemeente Utrecht, maar deze week mocht hij pitchen bij team jeugd van het UWV. Want ook zij kunnen gebruikmaken van de peercoaches die vanuit de Regionale Aanpak Jeugdwerkloosheid (RAJ) in het leven zijn geroepen.

De peercoaches zetten hun eigen ervaring in om andere jongeren bij te staan in hun zoektocht naar werk of studie. Dit doen ze door aan te sluiten bij de leefwereld van de jongeren. Ze hebben contact via whatsapp en spreken af op een plek waar de jongere zich prettig voelt. En dat werkt! Juist door het laagdrempelige contact, weten zij de jongeren binnenboord te houden. Ze blijven in contact, waardoor ze ook daadwerkelijk stappen zetten. En dat is super waardevol!

We hopen dat onze peercoaches nog heel veel jongeren kunnen bijstaan. De peercoaches zijn er nog tot het einde van dit kalenderjaar. Werk jij met jongeren bij UWV, de gemeente Utrecht, Nieuwegein of Zeist? Dan zijn de peercoaches er ook voor jouw jongeren! Stuur ons een berichtje zodat we je er meer over kunnen vertellen.