Praten over talenten met leerplichtambtenaren in de trouwzaal

Eén talent hebben we samen gemeen en dat is het vermogen om ons in te zetten voor de jongeren in Utrecht en de regio’s daar omheen!

Dinsdagmiddag 5 september was er in de trouwzaal van het gemeentehuis Zeist een bijeenkomst voor leerplichtambtenaren en Regionale Meld- en Coördinatiefuncties (RMC’s) om samen te starten aan het nieuwe seizoen. Uit de hele regio waren zij bijeengekomen om samen te starten en de collega’s op afstand beter te leren kennen.

Wij waren ook van de partij om een onderdeel van het programma te vullen. Samen met de Jobhunters van Actieplan Jeugdwerkloosheid en jongerenorganisatie de Jonge Krijger hebben we het gehad over talenten en netwerken. En hoe tof is het om je talenten in te zetten in je eigen netwerk. Maar dan moet je natuurlijk wel de talenten van je netwerk kennen. Sanne en Rients hebben dan ook het Talentenspel gedaan met de aanwezigen om elkaars talenten te ontdekken. ‘Normaal doen we dit één op één met een jongere om zijn talenten inzichtelijk te maken, tof om dit nu een keer met zo’n grote groep volwassenen te doen’ Aldus jongerencoach Rients.

Talenten werden toegewezen aan elkaar en gedeeld mét elkaar. Iedereen kent elkaar nu weer iets beter en fijn dat we daaraan mochten bijdragen. Wij werken nauw samen met de ambtenaren en zien de samenwerking voor het nieuwe seizoen weer zonnig te gemoed.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>