Ready for take off?

De overstap van de middelbare school naar het mbo is een grote stap. Weten de leerlingen van het Broeckland College al wat ze willen, hoe de overstap werkt en wat je zo al nodig hebt voor je nieuwe opleiding? Wij gingen samen met de vmbo-leerlingen aan de slag met de voorbereiding voor de overstap naar het mbo.

Samen bespraken we welke veranderingen er allemaal gaan plaatsvinden en hoe je dit het beste kan aanvliegen. De gesprekken gingen al snel over het verre reizen, langere schooldagen en nieuwe mensen die je moet leren kennen. Dit zijn voor hen de grootste uitdagingen tijdens de overstap. We hebben samen nagedacht over hoe je je op deze veranderingen het best kunt voorbereiden en ook hoe je überhaupt een opleiding kiest.

Tijdens het tekenen van de levenslijn (met belangrijkste gebeurtenissen in hun leven) kwamen mooie gesprekken over eerdere veranderingen in elkaars leven. Daarna was het tijd voor actie: ‘Het Intakegesprek’. De leerlingen waren de intakers en de workshopleiders de studenten. Een super leuke en grappige oefening waarin we ontdekten wat wel en niet gepast is tijdens een intakegesprek. Met alle tips en tricks moet dit vast helemaal goed komen met deze studenten!

Na het spel Jenga met vragen over de overstap en een partijtje opdrukken voor de verliezers was de workshop voorbij. Het was een erg gezellige dag en we zien de leerlingen van het Broeckland College over 2 maanden weer tijdens de Collegetour. Hier later meer over! 🙂