gemeente ijsselstein

Sanne en Diede ontmoeten een oude bekende in IJsselstein

Een kijkje in de keuken van Young Ambition.

Regelmatig zijn wij op pad om jongeren te ontmoeten voor gesprekken. Dit keer waren Sanne en Diede op pad voor een intake. Tijdens een intake kijken we wat voor de jongere kunnen doen en worden de doelen opgesteld. De coach en jongere gaan samen aan de slag om een geschikte plek te vinden op een opleiding (of baan). Dit is elke keer weer een erg interessante ontdekkingsreis. Je weet nooit wat er op je pad komt.

Onze Diede en Sanne waren bij Leerplicht IJsselstein voor een intake met een jongere. Sanne: ‘Erg leuk om samen op pad te zijn en een nieuw traject te starten. Elke jongere is anders en zo ook elk traject.’

De start van dit traject verliep erg positief en soepel. Er werden direct verschillende doelen genoemd en er werd direct een start gemaakt met het kijken de mogelijkheden en talenten van de jongere. Ze gaan aan de slag met de volgende vragen: Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik?

Oude bekende

Een leuke bijkomstigheid: de aanwezige leerplichtambtenaar was een oude bekende van ons die YA erg goed kent! Afgelopen jaar liep ze (Esmee) stage bij Young Ambition. Misschien herinner je haar nog wel. Ze geeft aan dat ze Young Ambition nog wel eens mist maar dat ze het ook heel erg naar haar zin bij deze nieuwe plek en hier erg veel leert.

Leerplicht IJsselstein

Leerplicht IJsselstein meldt vaker jongeren aan bij Young Ambition. Soms hebben jongeren een negatief beeld van leerplicht. Zij komen tenslotte pas in actie als het op school niet lekker loopt of als je helemaal niet op school zit. Esmee: ‘Wij als leerplicht willen graag dat jongeren naar school gaan omdat het goed voor hen is, daarnaast willen wij het recht op onderwijs bewaken met de wetten in ons achterhoofd.’

Het mooie is dat leerplicht vaak goed weet welke andere organisaties er zijn en daardoor jongeren kan helpen bij het vinden van passende hulp. De verschillende leerplichtambtenaren in de regio weten Young Ambition ook goed te vinden wanneer een jongere graag naar school wil maar hierin vastloopt. Ideaal om elkaar zo te versterken!

Trajecten

Wil je ook een jongere aanmelden voor een traject? Kijk dan bij ons aanbod voor meer info.

Aanbod