Sanne ging van YA-jongere naar YA-stagiaire!

Sinds september loopt Sanne bij ons stage. We vinden het altijd ontzettend leuk om stagiaires bij YA te verwelkomen aangezien we van beide kanten veel leren van elkaar. Daarnaast geven stagiaires vaak een extra leuke vibe aan het team! Zo ook bij stagiair Sanne. Zij is misschien nog wel extra bijzonder aangezien zij 3 jaar geleden zelf ook door YA is geholpen bij haar studiekeuze. Daarom vertelt ze vandaag haar verhaal:

‘Mijn naam is Sanne Vlug en ik ben stagiaire bij Young Ambition. Ik ben momenteel 19 jaar oud en doe de opleiding sociaal werk niveau 4 met uitstroming maatschappelijk dienstverlener.

Toen ik van mijn middelbare school af ging wist ik zeker dat ik Allround DTP’er wilde worden en ben deze opleiding gaan volgen aan het Grafisch Lyceum in Utrecht. Toen ik daar eenmaal op school zat kwam ik er na een paar maanden achter dat dit toch niet was wat ik wilde gaan doen. Toen dacht ik wat nu? Ik ben 15/16 jaar oud en ik weet gewoon niet wat ik wél leuk vind om te doen. Toen ben ik via de gemeente Zeist terecht gekomen bij Young Ambition die mij zouden gaan helpen met de goede keuze maken voor school.

Ik vond het in het begin erg spannend om naar mijn eerste afspraak te gaan op het kantoor in Utrecht. Vol spanning stond ik voor de deur te wachten tot er werd opengedaan. Ik wist niet wat me te wachten stond en wie ik voor me zou krijgen. Eenmaal kennis gemaakt te hebben met mijn coach viel er al een last van me schouders af. Ik dacht deze mensen gaan mij helpen met mijn toekomst.

Ik heb hier het traject Design Your Future gevolgd om de keuze te gaan maken voor school. Elke afspraak die ik had vond ik leuk om te doen. Elke keer kwam ik achter iets van mezelf wat ik nog niet wist. Ik ontdekte beetje bij beetje wat ik wel interessant vond om te doen en waar mijn interesses liggen.

Door het traject heen heb ik uiteindelijk de keuze gemaakt om sociaal werk te gaan studeren aan het ROC Midden Nederland, zorg en welzijn college in Utrecht. Nu 3 jaar later loop ik stage op de plek die mij heeft geholpen een goede keuze te maken voor school. Ik vind het super leuk om nu ook andere jongeren te kunnen helpen bij het maken van een goede studie keuze. Als ‘ervaring deskundige’ weet ik goed hoe de jongeren zich voelen en ben ik trots op het werk wat wij doen.’