Sanne op de fiets richting crisisopvang De Dijk – Youké

Regelmatig zijn onze jongerencoaches op pad voor gesprekken met jongeren, zo komen we op de meest bijzondere plekken. Deze keer: een crisisopvang.

In deze crisisopvang wonen jongeren tussen de 17 en 23 jaar oud, zij zijn dak- en/of thuisloos en hebben in een crisissituatie direct een dak boven hun hoofd nodig. Op deze plek krijgen de jongeren begeleiding waar vanuit ze vaak doorstromen naar begeleid wonen en/of een zelfstandige woning.

In de crisisopvang helpen de begeleiders met financiën, geldzaken, sociale contacten, enzovoort. Dit zijn veel verschillende leefgebieden om op te pakken met jongeren. Omdat de meeste jongeren ook op zoek zijn naar een baan en/of opleiding wordt in enkele gevallen Young Ambition ingeschakeld om dit leefgebied met de jongeren op te pakken.

Een zinvolle dagbesteding is voor elke jongere, maar ook zeker voor jongeren in de crisisopvang belangrijk, dit geeft structuur aan de dag.

Sanne: ‘Ik vind het altijd fijn om bij De Dijk langs te gaan. Voordat ik bij Young Ambition kwam werken, heb ik op andere plekken gewerkt, waar onder de crisisopvang en begeleid wonen groepen. Dus het brengt altijd weer oude herinneringen bij me naar boven! Ik heb heel veel respect voor de medewerkers die daar hun diensten draaien en de jongeren die hun leven weer op de rit proberen te krijgen. Het is vaak lekker rumoerig binnen, het leeft er.’

Op dit moment staan de trajecten van Sanne met de jongeren nog aan de start, zoals te zien is op de foto wordt er aan de hand van het talentenspel onderzocht wat een passende vervolgplek voor ze kan worden. Mochten de jongeren in de tussentijd verhuizen naar en andere plek; dan ‘verhuist’ Sanne gewoon met ze mee!

Ben jij of ken jij iemand die ook gebruik wil maken van ons studie- en beroepskeuze traject? Kijk dan hier voor meer informatie en mail ons de aanmelding!