Student: Marketing & communicatie (richting evenementen)

Onder het genot van een kop koffie vertelt Danika (18 jaar) haar verhaal aan Diede. Danika zit in haar laatste jaar van de opleiding marketing & communicatie en vertelt over haar opleiding, stage, school en haar evenementen.

Welke vakken heb je op je opleiding?

‘Ik heb veel verschillende vakken, één hiervan is evenementenorganisatie. Hierbij leer je over welke vergunningen je nodig hebt voor verschillende evenementen, hoe je een passend draaiboek maakt en welke materialen je nodig hebt. Bij het vak marketing leer je analyses maken, wat voor bedrijfscultuur er speelt in het bedrijf en wat voor concurrentie het bedrijf heeft. In het eerste jaar kreeg ik veel theorie en weinig praktijk. Ik heb in het 2e en 3e jaar meer praktijkervaring op stage gehad dan eerst. Hieruit leerde ik meer hoe je in de werkelijkheid een project opzet.’

Hoe zag je oriëntatieproces voor de opleiding eruit?

‘Ik wilde graag naar het ID College om daar de opleiding voor secretaresse te doen. Deze opleiding ging echter niet van start. Toen ik een docent vertelde over mijn interesses, gaf hij als tip dat marketing en communicatie misschien ook erg goed bij mij zou passen. Ik ben de open dag gaan bezoeken en vond dit erg fijn. De zaken waren ook goed geregeld, wat ik altijd erg kan waarderen.’

Wat voor stages heb je gelopen?

‘Ik heb stagegelopen bij artiest Gio Brown. Ik was bij een feest waar hij was en ik heb hem daarna ondeugend een mailtje gestuurd voor een stageplek! Gio leek het erg leuk en we waren al snel goede maatjes. Hieruit heb ik het evenement “Maximaal Genieten” georganiseerd samen met hem in Leidsche Rijn. Hiernaast heb ik ook veel feesten georganiseerd waar Gio optrad. Ik heb dus vaak veel moeten regelen en het helpen met evenementen opzetten.’

Wat moet je als student in je hebben voor deze opleiding?

‘Je moet creatief, sociaal en gestructureerd zijn. Je moet goed kunnen typen en het leuk vinden om veel over een bedrijf te leren. Je kijkt namelijk niet alleen naar wat het bedrijf doet maar ook wat het bedrijf is, bijvoorbeeld de visie ervan. Iets minder leuk van deze opleiding vind ik dat je veel bezig bent met onderzoeken en minder met het organiseren van projecten. Oh, wat je ook in je moet hebben: buiten de lijntjes durven te kleuren, bijvoorbeeld een beetje ondeugend een mailtje naar Gio sturen. Uiteindelijk heb ik hierdoor wel een toffe stageplek gevonden!’

Wat is je toekomstdroom?

‘Na deze opleiding ga ik op het hbo verder studeren in de marketing. Ik wil leren hoe je zelfstandig een bedrijf kan draaien zodat ik uiteindelijk leidinggevende van een bedrijf kan worden. Maar het liefste zou ik mijn eigen bedrijf beginnen. Ik hou erg van mode en ik zou het liefst een eigen kledingmerk willen launchen. Hier zitten echter wel veel risico’s aan dus het is nog niet 100% zeker. Wel weet ik dat er zelfstandige zakenvrouwen het ook hebben gedaan en dat inspireert mij heel erg.’

Welke tips wil je nog meegeven voor de opleiding Marketing & Communicatie:

  • Houd veel structuur in je werk, zodat je bijvoorbeeld weet welk onderzoek bij welk bedrijf hoort.
  • Durf je ideeën te vertellen, creativiteit wordt beloond!
  • Kijk bij open dagen ook naar opleidingen die in dezelfde richting zijn, er zijn veel opleidingen in soortgelijke richtingen.
  • Deze opleiding wordt op niveau 4 gegeven maar geregeld zijn niveau 3 studenten ook welkom!

Soortgelijke opleidingen:

  • Medewerker evenementenorganisatie (niveau 4)
  • Marketing en business events (niveau 4)
  • Management assistent / directie assistent (niveau 4)
  • Secretaresse (niveau 3)
  • Servicemedewerker zakelijk en commercieel (niveau 2)

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>