Studentbegeleiding

IMG_1630

Studenten in het mbo hebben regelmatig moeite met het succesvol doorlopen van hun opleiding. Bijvoorbeeld omdat ze de opleiding hadden onderschat, er meer werk/zelfstandigheid van hen wordt gevraagd dan zij in eerste instantie hadden gedacht en ze het overzicht verliezen. De studenten zijn gemotiveerd, maar hebben net een extra hand nodig om het jaar succesvol af te kunnen ronden.

Wat kunnen wij doen?
Wij bieden begeleiding aan studenten door middel van individuele coaching en waar wenselijk in kleine groepen. Hierbij kunnen wij op school langskomen, vaste dagen aanwezig zijn, of online begeleiding aanbieden. Net waar de wens van de school en de student ligt.

Daarnaast kunnen wij ook de optie aanbieden tot trainingen geven, aan een vaste groep studenten.

Denk hierbij aan thema’s als:
– Plannen en Organiseren
– Motivatie behouden
– Schoolvaardigheden
– Empowerment
– Toekomstperspectief
– Professionalisering

Uiteraard is het ook mogelijk om in overleg andere onderwerpen te behandelen.

Voor wie?
De studentbegeleiding is geschikt voor iedere mbo student, die wat extra nodig heeft en de school/ slb’er niet alle tijd en middelen voor heeft.

Doel
Succesvol doorlopen van de opleiding

Duur
De duur van de begeleiding staat niet vast. Afhankelijk van de wensen van de school kan de begeleiding enkele maanden duren, tot enkele gesprekken, tot een volledig traject van 9 maanden.

Interesse
Wil je meer weten of kijken wat de opties zijn voor jullie als school? Neem contact met ons op via info@youngambition.nl of 06-28804621. We denken graag mee!