Studiekiezer Emilie

Emilie_vierkant

Naam: Emilie Dogterom
Leeftijd: 19
Studie: Human Resource Management

Waarom heb jij voor de studie gekozen die jij nu doet?
Door mijn werk kwam ik erachter dat de combinatie van sociaal en zakelijk mij erg aanspreekt. Deze twee dingen komen samen bij de opleiding HRM.

Hoe ben je tot deze keuze gekomen?
In 2011 heb ik mijn VWO diploma gehaald. Ik had toen geen idee wat ik wilde studeren en heb op het laatste moment ‘maar’ voor de studie Taalwetenschap gekozen. Dit bleek uiteindelijk helemaal geen goede keuze en na een half jaar ben ik gestopt. Ik had echter nog steeds geen idee wat ik wel wilde studeren en wat mij interesseerde. Daarom ben ik gaan werken.
Ik kwam terecht bij een familiebedrijf waar ik administratief werk kon doen. Toen het eenmaal augustus was en het nieuwe studiejaar bijna zou beginnen, had ik nog steeds geen idee wat ik wou gaan studeren!
Omdat ik vond dat ik niet zomaar weer een studie kon kiezen, ben ik blijven werken en heb ik de tijd genomen (ik heb in totaal 1,5 jaar gewerkt) om veel rond te kijken naar verschillende studies.
Door het werk dat ik deed merkte ik wel dat ik het leuk vond om in kantoorsferen te werken, en zeker de klusjes die ander personeel betroffen trokken mij aan. Waar ik ook achter was gekomen, was dat ik veel liever praktisch bezig was dan dat ik alleen maar in de boeken zat.
Al met al kwam ik tot de conclusie dat ik een HBO studie wilde doen, die sociaal en zakelijk combineerde. Zo kwam ik bij de studie Human Resource Management terecht. Ik ben naar een open dag geweest en omdat het mij erg aansprak, ook naar een proefstudeerdag. Inmiddels ben ik twee maanden bezig en ben ik nog steeds ontzettend blij met mijn keuze voor deze studie.

Wat is je droom voor de toekomst?
Zoals ik er nu naar kijk lijkt het mij heel leuk om in een groot bedrijf een hoge functie binnen de HR-afdeling te bekleden. Dat ik zelf overleg en samenwerk met de directie, en daarmee echt iets kan betekenen voor de rest van het bedrijf.
Aan de andere kant: nadat het voor mij wat langer heeft geduurd voordat ik wist wat ik wilde studeren, ben ik heel blij dat ik dat nu eindelijk gevonden heb. Daarom is voor mij de toekomst nog niet heel belangrijk. Ik studeer nu gewoon lekker wat ik leuk vind, en waar ik daarna terecht kom, dat zien we dan wel weer.

Welke tip wil je meegeven aan studiekiezers?
Neem de tijd om na te denken wat je leuk vindt, om erachter te komen binnen welk vakgebied je wel 3 of 4 jaar zou kunnen en willen studeren. En schroom vooral niet als dat nadenken wat langer duurt dan bij anderen! Studeren doe je uiteindelijk voor jezelf, en het scheelt zo ónt-zet-tend veel als je het met plezier doet.

 

Eerstejaars kader Ervaringsverhalen kader