Studiekiezer Esther

Esther_vierkant

Naam: Esther H. M. Leferink
Leeftijd: 18 jaar
Studie: Bestuurs- en organisatiewetenschap, Universiteit Utrecht

Waarom heb jij voor de studie gekozen die jij nu doet?
Ter voorbereiding van mijn keuze heb ik bij diverse opleidingen (o.a. geschiedenis, bedrijfskunde en sociologie) en universiteiten in verschillende steden gekeken.
Bij de faculteit van bestuurs- en organisatiewetenschap in Utrecht voelde ik me meteen thuis. De sfeer onder de studenten is goed, de methode van onderwijs sprak me aan, de opleiding staat als beste aangeschreven op het gebied van bestuurskunde in Nederland en het sluit aan bij mijn vakkenpakket. Daarnaast heeft de opleiding goede faciliteiten en huist ze in een mooi gebouw. Na mijn eerste bezoek wist ik dat ik daar wilde studeren en – na toelating – mocht ik gelukkig dit jaar beginnen op de opleiding.

Hoe ben je tot deze keuze gekomen?
Eerst sprak bedrijfskunde mij aan, maar wat mij daar in tegen stond is dat er meer waarde wordt gehecht aan wiskundige vaardigheden dan bij bestuurs- en organisatiewetenschap. Wiskunde vond ik niet het meest interessante vak uit mijn profiel, dus vandaar dat deze studieoptie vrij snel afviel. Daarna een open dag in Utrecht bezocht en toen wist ik eigenlijk al dat deze opleiding het moest worden. De persoonlijke benadering van de opleiding vind ik een van de grote pluspunten. Gedurende de zesde klas van het vwo heb ik meegedaan aan ‘Selectie aan de Poort’ en in juli kreeg ik bericht dat de opleiding mij heeft toegelaten.

Wat is je droom voor de toekomst?
In de toekomst hoop ik een uitdagende baan te hebben waarbij mijn capaciteiten maximaal worden benut. Het belang van het vervullen van die baan is niet alleen het realiseren van zoveel mogelijk winst, maar ook het leveren van een bijdrage aan maatschappelijke processen. Een precieze functie kan ik nog niet noemen. De toekomst hangt ook af van wat op je pad komt.

Welke tip wil je meegeven aan studiekiezers?
Als een studie je aanspreekt, ga dan naar een open dag. Het is belangrijk dat je je thuis voelt bij jouw keuze. De inhoud van de studie moet je aanspreken en de methode waarop er college wordt gegeven. Beslis voor jezelf waar je naar op zoek bent. Wees niet bang een keuze te maken. Een studie kiezen bepaalt inderdaad het gebied waarop jij je gaat specialiseren, maar betekent niet per definitie dat je je hele leven aan één vakgebied vast zit.

 

Eerstejaars kader Ervaringsverhalen kader