Studiekiezer Loredana

Loredana_vierkant

Naam: Loredana Rietveld
Leeftijd: 23
Studie: Bachelor Leerkracht basisonderwijs (PABO)

Waarom heb jij voor de studie gekozen die jij nu doet?
Tijdens mijn nevenactiviteit, les geven aan beginnende snorkelaars, kwam ik erachter dat ik het erg leuk vindt als ik kinderen iets kan leren. Ik merkte dat de ontwikkelingen die kinderen maken mij interesseren en dat ik daarin graag betrokken wil zijn.

Hoe ben je tot deze keuze gekomen?
Tijdens een talentenworkshop kwam ik er achter dat ik goed ben in het uitleggen van dingen en dat ik dit eigenlijk ook wel heel erg leuk vind. Ik gaf toen les aan een snorkelgroep met kinderen die tussen de 8 en 10 jaar oud waren, hierdoor wist ik dat lesgeven echt iets voor mij was. Ik ging op zoek naar welke banen er zijn in het onderwijs. Tijdens een snuffelstage bij een basisschool had ik het heel erg naar mijn zin en die dag heb ik mij ook gelijk ingeschreven voor deze opleiding.

Wat is je droom voor de toekomst?
Als ik klaar ben met deze studie wil ik graag in de bovenbouw les gaan geven. Ik kies voor de bovenbouw, omdat de leerlingen dan al iets mondiger zijn en meer weten. Dus je kunt iets abstracter tegen ze praten, terwijl kleuters concretere situaties nodig hebben om de leerstof te gaan begrijpen.

Welke tip wil je meegeven aan studiekiezers?
Ga in de praktijk ervaren wat een beroep inhoudt! Zoals in mijn geval: als je wilt les geven of met kinderen wilt gaan werken, zou ik eerst een dagje of een weekje mee lopen op een basisschool bij jouw in de beurt. Wanneer je dat gedaan hebben kun je eerlijk tegen jezelf zijn en zeggen wat je er van vind. Voelde je je thuis in de klas, zie jij je zelf al les geven, etc.?

 

Eerstejaars kader Ervaringsverhalen kader