Succesvolle trajecten!

Sinds januari 2014 biedt Young Ambition studiekeuzetrajecten aan onder de naam ‘Design Your Future’. We kunnen het ons bijna niet meer voorstellen (het lijkt alweer zo lang geleden!), maar dit was de officiële start van Young Ambition. Omdat we nieuwsgierig waren naar de effecten van deze trajecten hebben we twee afstudeerders (Martin en Amra) gevraagd om hier onderzoek naar te doen.

Voor het onderzoek zijn in de eerste plaats de jongeren die in 2014 hebben deelgenomen aan deze trajecten geïnterviewd. Daarnaast zijn er gesprekken geweest met de instanties die deze jongeren hebben doorverwezen. Afgelopen juni hebben Martin en Amra de uitkomsten van hun onderzoek aan ons gepresenteerd. Hieruit blijkt (kort gezegd) dat zowel de jongeren als de doorverwijzers zeer tevreden zijn over de studiekeuzetrajecten die we aanbieden. We zijn enorm trots op de tot nu toe behaalde resultaten!

Martin en Amra hebben voor ons een meetinstrument ontwikkeld waardoor we de effecten van onze Design Your Future trajecten kunnen blijven meten. Ook volgend schooljaar zullen wij deze trajecten, speciaal voor kwetsbare jongeren, voortzetten.

Meer info over Design Your Future?