TalentBuddy’s buigen zich over jongerencasussen

talentbuddy training

Binnen het project TalentBuddy’s werken enthousiaste vrijwilligers met gemotiveerde jongeren als ‘buddy’. Regelmatig komen zij bij Young Ambition langs voor een training vol inspiratie, uitwisseling en nieuwe input voor hun traject.

Deze avond was het weer zover! Een club leuke buddy’s ontmoetten elkaar onder het genot van een kop koffie en wat lekkers. Onze Rients leidde de avond als een ware ‘Matthijs van Nieuwkerk’, aan het hoofd van de grote tafel. Het thema deze avond was: ‘Omgaan met verschillende soorten jongeren’.

Door middel van verschillende casussen werden de buddy’s aan het werk gezet om samen oplossingen te vinden voor de tegenslagen waar de jongere mee te maken kreeg. Telkens werd er weer een nieuwe tegenslag op tafel gelegd waardoor de buddy’s moesten improviseren en overleggen wat ze gingen doen.

Een leuke interactieve manier om te leren omgaan met diverse soorten jongeren. Hierbij zie je direct dat iedereen een andere manier van aanpak heeft en anders reageert op de situaties. Dit maakt het extra leuk om met deze buddy’s te werken en van elkaar te leren.

Aan het eind even een check wat de buddy’s van de training vonden: een inspirerende en gezellige avond en weer genoeg motivatie om aan de slag te gaan met hun jongere.

TB training 3
TB training 4
TB training 6
TB training 1