Talentbuddy’s: We leren allemaal

De overstap van het vmbo naar het mbo kan soms behoorlijk groot zijn! Daarom kan het zo lekker zijn als iemand een tijdje met je meeloopt om dit zo soepel mogelijk te kunnen doen. Zo iemand kun je krijgen bij TalentBuddy’s.

Begeleiding op maat
De buddy’s van Young Ambition zijn betrokken, gemotiveerd en zo gematcht dat de jongere en de buddy goed bij elkaar passen. Ze begeleiden jongeren bij het vinden van een passende opleiding en het voorbereiden op de veranderingen die hierbij komen kijken.

Vastlopen
Natuurlijk kan een buddy ook af en toe ergens tegenaan lopen. ‘Waar kan ik informatie vinden voor een bepaalde opleiding?’ ‘Welke activiteit kan ik doen om mijn jongere te helpen?’ Heel praktische vragen waar wij (Young Ambition) natuurlijk graag bij helpen. Maar niet alle situaties zijn zo praktisch op lossen!

Met elkaar in gesprek blijven
Om ook te helpen bij vragen op persoonlijk niveau, zoals ‘Hoe ga ik er mee om als ik tijdens een gesprek vastloop?’ of ‘Wat kan ik doen als iemand over mijn grens gaat?’, organiseren wij intervisie bijeenkomsten. Daar leren de buddy’s van elkaar door vragen aan elkaar te stellen en zich in te leven in hoe zij in die situatie gehandeld zouden hebben. Wij helpen ze hier in door een geschikte methode te bieden en het gesprek te sturen waar nodig.

Jongeren kunnen van de buddy’s leren.

Buddy’s leren van elkaar en de jongeren.

En Young Ambition? Wij leren weer heel veel van hun ervaringen.