Talenten? Die heb ik niet!

Een talent, wat moet je er eigenlijk mee? Wat is het? Kan je het meten, en hoe kom je er achter? In samenwerking met project K!X gingen we hier op het ROC Mondriaan mee aan de slag. Project K!X zet zich in voor jonge nieuwkomers die gaan beginnen op het MBO, maar de Nederlandse taal nog niet voldoende beheersen om volledig mee te draaien in het reguliere onderwijs. Afgelopen dinsdag dachten we met een groep enthousiaste jongeren na over hun eigen talenten en ambities.

Gedurende deze middag gingen de jongeren eerst met hun talenten aan de slag, om de bomen door hun eigen talentenbos weer te kunnen zien. Een talentenbos is uiteraard nog niet compleet zonder een pad door het bos heen. Het pad, dat eindigt bij een doel. Het doel? De zoektocht naar de droombaan die aansluit bij de talenten van de jongeren. Blauwe, rode en groene strepen werden er deze middag gezet toen de jongeren gevraagd werd om hun droombaan te tekenen. Maar dit was niet de enige brug die werd overgestoken, ze moesten er namelijk ook bij zetten waarom ze dit beroep zo graag wilden uitoefenen: de werkwaarden. Tot slot werd er een portie spanning gecreëerd met een frisse quiz, die de jongeren nog even extra in beweging bracht. Deze quiz ging over het Nederlandse schoolsysteem, gecombineerd met het afbouwen van de Jenga toren!

Regen of zonneschijn, erachter komen wat jouw droombaan is, is en blijft een lastig project. Het was een leuke middag, en wij wensen de jongeren veel geluk toe tijdens het verder ontdekken van hun eigen pad naar hun droombaan!