The Talent Talk methodiek

Bij Young Ambition werken wij met de methodiek The Talent Talk. Deze methodiek hebben wij door de jaren heen ontwikkeld vanuit onze ervaringen met het werken met jongeren. Het doel van deze methodiek is het ontdekken van je talenten & je droombaan.

Door middel van creatieve opdrachten behandel je verschillende onderwerpen om uiteindelijk een helder beeld te krijgen van de volgende zaken:
– welke talenten je hebt
– welk persoonstype het beste bij je past
– welke werkwaarden belangrijk voor je zijn
– welke sectoren er allemaal zijn
– welke beroepen goed bij je passen
– hoe je een praktijkervaring kunt opdoen om jouw droomberoep daadwerkelijk te ervaren
– en tot slot maak je een talentenpitch

Werk jij met jongeren en wil je deze methodiek ook graag gebruiken? Wij bieden een training aan waarin jij kan leren werken met deze methodiek. Bij succesvolle doorloop van deze training kan je een licentie krijgen waarmee je zelfstandig de methodiek kunt gebruiken tijdens de begeleiding van jongeren.

Interesse? Mail naar info@youngambition.nl voor meer informatie en een persoonlijke offerte! Kijk ook bij onze andere trainingen voor professionals via deze link.

Talentenkaartspel

Hoef je niet de hele methodiek maar wil je wel graag extra tools om met jongeren in gesprek te gaan? Het talentenspel is een kaartspel met 54 verschillende talenten & kwaliteiten. Met dit spel kan je met jongeren in gesprek gaan om meer inzicht te krijgen in de persoonlijke talenten van de jongere. Bij dit kaartspel ontvang je ook een handboek met uitleg van verschillende werkvormen met verschillende doeleinden.