The Talent Talk methodiek

Bij Young Ambition werken wij met de methodiek The Talent Talk. Deze methodiek hebben wij door de jaren heen ontwikkeld vanuit onze ervaringen met het werken met jongeren. Het doel van deze methodiek is het ontdekken van je talenten & je droombaan.

Door middel van creatieve opdrachten behandel je verschillende onderwerpen om uiteindelijk een helder beeld te krijgen van de volgende zaken:
– welke talenten je hebt
– welk persoonstype het beste bij je past
– welke werkwaarden belangrijk voor je zijn
– welke sectoren er allemaal zijn
– welke beroepen goed bij je passen
– hoe je een praktijkervaring kunt opdoen om jouw droomberoep daadwerkelijk te ervaren
– en tot slot maak je een talentenpitch

Werk jij met jongeren en wil je deze methodiek ook graag gebruiken? Wij bieden een training aan waarin jij kan leren werken met deze methodiek. Bij succesvolle doorloop van deze training kan je een licentie krijgen waarmee je zelfstandig de methodiek kunt gebruiken tijdens de begeleiding van jongeren.

Interesse? Mail naar info@youngambition.nl voor meer informatie en een persoonlijke offerte! Kijk ook bij onze andere trainingen voor professionals via deze link.

Talentenkaartspel

Past de training The Talent Talk op dit moment niet, maar wil je wel graag extra tools om met jongeren in gesprek te gaan? Dan kun hebben wij de talentenkaarten ook los beschikbaar. Het  kaartspel bestaat uit 54 kaarten met verschillende talenten & kwaliteiten. Met dit spel kan je met jongeren in gesprek gaan om meer inzicht te krijgen in de persoonlijke talenten van de jongere. Het kaartspel is speciaal gemaakt voor de (v)mbo jongere. Bij dit kaartspel ontvang je ook een basis-handboek met uitleg van de symbolen op de kaartjes en een werkvorm om aan de slag te gaan met het spel. Mocht je graag gebruik maken van meerdere werkvormen dan is het complete handboek met diverse werkvormen ook beschikbaar.