The Talent Factory op het Kalsbeek College

Gister heeft Young Ambition de laatste Talent Factory gegeven op het Kalsbeek College in Woerden. Samen met het team, de professionals en de nieuwsgierige en gemotiveerde leerlingen zijn alle vier de dagen een succes geworden!

Wat houdt de Talent Factory in?
Tijdens de Talent Factory krijgen jongeren de kans om in gesprek te gaan met professionals die werkzaam zijn in de sectoren waar zij ook later in kunnen gaan werken. Deze professionals zitten aan een tafel en de jongeren kunnen in groepjes van 5 a 6 leerlingen de betreffende persoon het hemd van het lijf vragen.
Daarnaast worden er twee leuke dynamische workshops gegeven; ‘Ontdek je Talent’ en ‘Ontdek je Droombaan’. Hierbij gaan de jongeren creatief bezig met het ontdekken van hun talenten en het bepalen van hun droombaan.

Waarom is dit nuttig?
Jongeren hebben vaak een onvolledig beeld van een beroep. Door middel van het ‘speeddaten’ met de professionals komen ze er achter wat het beroep van die persoon echt in de praktijk  inhoudt. Wanneer je een baan hebt waar je mag doen waar je van houdt, heb je geen enkele dag het gevoel dat je moet werken in je leven.

Wij hopen dat de jongeren die de Talent Factory hebben bezocht in de toekomst een bewuste studiekeuze kunnen maken en dat ze uiteindelijke op een werkplek terecht komen, waar ze al hun talenten kunnen benutten.

FullSizeRender (9) klein FullSizeRender (10) klein FullSizeRender (14) klein FullSizeRender (15) klein