#TipsTijdensCorona – 3 tips voor vrijwilligerswerk tijdens corona

Nu de scholen en sommige bedrijven gesloten zijn zitten veel mensen thuis. Je kan je tijd verdrijven door te gaan puzzelen of je games uit te gaan spelen maar als je meer opzoek bent naar sociaal contact kan vrijwilligerswerk wel iets voor jou zijn!

Hierbij 3 tips.

  1. NLcares.nl
    Op deze website staan verschillende initiatieven waarvoor nog vrijwilligers worden gezocht. Je vindt op deze website vrijwilligerswerk in de grote steden Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Als je je ergens voor wilt inschrijven maak je een account aan op nlcares en ga je naar de agenda. Hier kan je de initiatieven zien en selecteer je de stad en het initiatief dat jou het leukst lijkt! De meeste initiatieven zijn gericht op de ouderenzorg. Momenteel zijn de mensen in verzorgingshuizen behoorlijk geïsoleerd, doordat ze geen bezoek toe laten, om de gezondheid van haar inwoners te beschermen. De ouderen krijgen dus geen bezoek meer en voelen zich alleen. Daar heeft nlcares iets op bedacht, namelijk het 4G koffie kwartiertje. Hierbij ga Skype je met een van de ouderen uit het verzorgingstehuis. Met dat kwartiertje wat jij voor iemand anders wil geven vrolijk je zo’n oudere helemaal op zonder het fysieke contact te hebben. Hoe leuk en hoe makkelijk!
  2. NLvoorelkaar.nl
    Als je benieuwd bent of er nog meer mogelijkheden zijn, raad ik je aan om de site nlvoorelkaar.nl te gaan checken. Op deze site zul je meer verschillende soorten vrijwilligerswerk tegen komen. Zo heb je het van bar en bestuur tot aan oppassen en van vluchtelingen ondersteuning tot klussen en techniek. Ook op deze site maak je een account aan en kan je je inschrijven voor een initiatief wat jou aanspreekt.
  3. Kijk rond in je eigen buurt
    Misschien zijn er mensen in jouw buurt die wat hulp kunnen gebruiken bij bijvoorbeeld boodschappen doen, of zijn ze eenzaam en willen ze weleens gebeld worden. Denk natuurlijk wel altijd aan de anderhalf meter als je in contact met ze wil komen. Misschien kan je een briefje in de brievenbus doen?

Zorg goed voor jezelf, en voor elkaar!