TipsTijdensCorona: Sanne deelt haar tip voor studiekeuze

‘Het maken van een studiekeuze is altijd een uitdaging en soms is het moeilijk voor jongeren om te kiezen welke opleiding ze willen gaan doen. We zijn in een rare tijd belandt waar niemand op was voorbereid en ook daarin moeten we allemaal een weg vinden. Je hebt momenteel niet meer de mogelijkheid om de opendagen te bezoeken bij scholen om te checken of deze bij jou past, om de sfeer te proeven en überhaupt om informatie te krijgen over wat het nou precies inhoudt.

Ik ben voor jullie op onderzoek uit geweest om te kijken wat je kunt doen vanuit huis om toch een goede keuze te maken. Hoe ga je de informatie vinden die je normaal op een open dag zou vragen? Welke opleiding past echt bij jou? Hoe zit een opleiding in elkaar en wat kan je daar verwachten? Daar heb ik een hulpmiddel voor gevonden die jou hierbij kan helpen. Er zijn veel studenten in Nederland die bezig zijn met een opleiding en willen graag andere jongeren inspireren en hun ervaringen delen.

Op Instagram is er een account opgezet genaamd Studiekeuze_stress door een student die graag haar (toekomstige) medestudenten wil informeren en helpen bij de goede studiekeuze. We moeten elkaar allemaal een beetje helpen in deze tijd en dit is daar een goed voorbeeld van. Ik vond dit zelf een heel leuk initiatief en wil jullie daarom graag laten weten dat dit bestaat.

Op het Instagram account Studiekeuze_stress presenteren studenten zich die een opleiding volgen en graag hun ervaringen willen delen. Dit varieert van de zorg tot techniek. Veel verschillende opleidingen staan op het Instagram account en de studenten zijn bereid jouw vragen te beantwoorden. Heb je nog een verzoek voor een bepaalde opleiding dan kan je altijd nog een berichtje sturen om te vragen of er iemand is met die specifieke opleiding. Er staan foto’s op van de studenten met de volgende informatie: hoe ze heten, hoe oud ze zijn, welke opleiding ze volgen en in welke stad ze deze opleiding volgen. De studenten zijn getagd en dan kan je ze via een slide in de DM al je vragen stellen over de opleiding. Zo kan je toch kennis maken met de opleiding en ervaringen van studenten horen.

Super gaaf toch dat we elkaar op deze manier kunnen helpen!

Ik hoop dat dit jullie vanuit huis een stapje verder helpt om een goede keuze te maken voor je toekomst!

Heel veel succes!

Groetjes Sanne Vlug

Stagiair bij Young Ambition