Training De Overstap

aanbod op maat

Zodra je in het vierde jaar van het vmbo komt, komen er veel zaken op je af! Je moet op tijd bedenken welke vervolgopleiding je wilt gaan doen, meeloopdagen bijwonen, inschrijven, het intakegesprek voeren, je voorbereiden op een nieuw jaar, nog even tussendoor examens doen en klaar zijn voor een grote volgende stap in je leven. Hoe kan je je hier het beste op voorbereiden? Welke dingen worden eigenlijk allemaal van je verwacht als je naar het mbo gaat?

In deze training neemt de trainer je mee in de reis richting het mbo. Waar sta je nu, waar ga je naartoe en wat kom je onderweg allemaal tegen. Young Ambition heeft jaren ervaring rondom dit thema en weet goed welke routes er zijn, waar je op moet letten en hoe het allemaal werkt.

Programma

  1. Kwaliteiten, talenten en persoonstype ontdekken
  2. Route richting het mbo uitstippelen
  3. Veranderingen van het mbo ten opzichte van het vmbo onder de loep nemen
  4. Het intakegesprek voorbereiden
  5. Persoonlijk stappenplan maken

Doel training
Na deze training:

  • Weet je beter welke kwaliteiten en talenten je hebt
  • Welke stappen je allemaal dient te zetten richting het mbo
  • Wat er allemaal verandert als je naar het mbo gaat
  • Hoe je een goed intakegesprek voert
  • Welke stappen jij nog kunt zetten om succesvol te kunnen starten op het mbo

Werkwijze
In de trainingen van Young Ambition staat interactief leren centraal. Door middel van oefeningen, spellen, gesprekken en reflectiemomenten leer je over de verschillende thema’s. Iedereen heeft een andere leerstijl, daarom maken wij gebruik van zoveel mogelijk verschillende werkvormen zodat alle deelnemers ervan kunnen leren.

Duur & groep
De lengte van de training is in principe 1,5 uur voor een klas van maximaal 15 leerlingen. In overleg met de school kan dit op maat worden aangepast. Het programma kan voor alle vmbo-niveaus worden aangeboden. De inhoud wordt aangepast aan het niveau en de uitstroom mogelijkheden van de klas.

Certificering
Aan deze training is geen examen gebonden. De training leidt niet tot een kwalificatie of bevoegdheid.

Kosten
In samenspraak met de school wordt een programma vormgegeven met een daarbij passende offerte. Studiemateriaal wordt geleverd door Young Ambition tijdens de training. De studenten hoeven zelf geen materialen aan te schaffen. Dit is inbegrepen in de offerte.

Contact tussentijds
Gedurende de aanloop naar de uitvoering hebben wij regelmatig contact met de opdrachtgever over de invulling en uitvoering van het programma. Mocht de opdrachtgever (of een student) tussentijds toch andere vragen hebben, zijn wij via onderstaande gegevens bereikbaar.

Kosten
In samenspraak met de school wordt een programma vormgegeven met een daarbij passende offerte. Studiemateriaal wordt geleverd door Young Ambition tijdens de training. De studenten hoeven zelf geen materialen aan te schaffen. Dit is inbegrepen in de offerte.

Meer informatie over dit programma?
Mail ons via info@youngambition.nl of bel met 06-28804621. We reageren altijd binnen een week op je vraag en bespreken dan hoe we met elkaar verder gaan en binnen welk tijdsbestek.