Training Persoonlijke Effectiviteit

Training persoonlijke effectiviteit

Een mbo-opleiding is een plek waar je niet alleen een beroep leert beoefenen maar waar je ook algemene vaardigheden leert, waarmee je straks steviger de arbeidsmarkt kan betreden! Je leert meer over jezelf, je kwaliteiten & uitdagingen, je drijfveren, je grenzen, over communiceren, plannen & organiseren en motivatie.

Om studenten hier nog beter bij te kunnen begeleiden, bieden wij een speciale training aan voor mbo-scholen. Deze training is er speciaal voor studenten om hen te helpen sterker in hun schoenen te staan om straks een vliegende start op de arbeidsmarkt te kunnen maken.

Programma
Het programma wordt altijd in samenspraak met de school vormgegeven. De hoofdlijn is altijd hetzelfde, namelijk werken aan vaardigheden die je nodig hebt in je toekomstige baan. Ongeacht welke baan je hebt.

In deze training leer je over je waarden, je kracht en je ambities.

Een voorbeeld programma ziet er als volgt uit:

  1. Bepaal je doelen: wat wil jij bereiken, wat vind je belangrijk in het leven en hoe wil je daar uiting aan geven. Wat heb jij nodig om je doelen te behalen, denk aan supporters, motivators, inspiratiebronnen. Waar liggen jouw belemmerende factoren, wat maakt dat deze belemmerend werken en hoe kan je deze aanpakken?
  2. Energiegevers en energievreters. Waar ben jij druk mee (in je hoofd) en waar gaat jouw aandacht naartoe? Hoe kan je dit managen zodat je je focust op de dingen die jij graag wilt?
  3. Hoe plan & organiseer jij je werk? Je leert welke methodes er zijn, hoe je een realistische planning maakt die voor jou werkt en hoe je prioriteiten in je werk stelt.
  4. Hoe communiceer jij en hoe zou je graag willen communiceren? (Verbaal & non-verbaal)
  5. Vertrouwen, in jezelf én de ander. Welke cirkel van invloed heb jij en hoe zorg je ervoor dat je vol vertrouwen een situatie in kan gaan?

Doel training
Na deze training:

  • Weet je beter hoe je doelen stelt en deze daadwerkelijk bereikt
  • Hoe je je kan focussen op je werk
  • Hoe je kan plannen & organiseren
  • Hoe je effectief kan communiceren met de mensen om je heen
  • Sta je steviger in je schoenen omdat je beter weet hoe jij jezelf kan managen!

Werkwijze
In de trainingen van Young Ambition staat interactief leren centraal. Door middel van oefeningen, spellen, gesprekken en reflectiemomenten leer je over de verschillende thema’s. Iedereen heeft een andere leerstijl, daarom maken wij gebruik van zoveel mogelijk verschillende werkvormen zodat alle deelnemers ervan kunnen leren.

Duur
De lengte van de training is altijd op maat, in overleg met de afnemende partij.
Dit kan van 1 dagdeel tot 4 maandentraject (bij 4 maanden kan uitgegaan worden van 1 lesuur per week). Bij 1 dagdeel zal een gedeelte van bovenstaande thema’s behandeld worden.

Contact tussentijds
Mocht je als student of opdrachtgever gedurende de cursus vragen hebben, kan je ons altijd bereiken via telefoon of mail (zie onderstaande contactgegevens).

Certificering
Aan deze training is geen examen gebonden. De deelnemers zullen een certificaat ontvangen welke bewijs levert dat zij hebben deelgenomen aan deze training. De training leidt niet tot een kwalificatie of bevoegdheid.

Kosten
In samenspraak met de school wordt een programma vormgegeven met een daarbij passende offerte. Studiemateriaal wordt geleverd door Young Ambition tijdens de training. De studenten hoeven zelf geen materialen aan te schaffen. Dit is inbegrepen in de offerte.

Deelname eisen
Er zijn geen vooropleidingseisen om deel te nemen aan deze training. Om zoveel mogelijk uit de training te halen wordt er actief ingestoken op het feit dat de studenten het nut inzien van de te behandelen thema’s en daarbij gemotiveerd zijn/ of worden om hiermee aan de slag te gaan.

Meer informatie over dit programma?
Mail ons via info@youngambition.nl of bel met 06-28804621. We reageren altijd binnen een week op je vraag en bespreken dan hoe we met elkaar verder gaan en binnen welk tijdsbestek.