Training solliciteren kan je leren

Training solliciteren

Zit je op een vmbo-opleiding en moet je binnenkort stage lopen, of zit je op een mbo-opleiding en ga je bijna afstuderen? Solliciteren en jezelf presenteren zijn thema’s die je vroeg of laat gaat tegenkomen. Voor de een een peace-of-cake terwijl het voor een ander een struggle kan zijn en behoorlijk spannend. Door hier in een veilige setting met elkaar over te spreken, creatieve opdrachten te doen en te oefenen, is het straks in het echt een stuk gemakkelijker. Deze training is speciaal voor scholieren en studenten die binnenkort moeten gaan solliciteren. Het bereid ze voor op de gesprekken, het schrijven van een goed cv & motivatiebrief, hun persoonlijke verhaal, verbale en nonverbale communicatie, werknemersvaardigheden en alle thema’s die aan bod komen bij het solliciteren.

Om studenten hier nog beter bij te kunnen begeleiden, bieden wij een speciale training aan voor vmbo- en mbo-scholen. Deze training is er speciaal voor studenten om hen te helpen sterker in hun schoenen te staan om straks een vliegende start op de arbeidsmarkt te kunnen maken.

Programma
Het programma wordt altijd in samenspraak met de school vormgegeven. De hoofdlijn is altijd hetzelfde, namelijk werken aan vaardigheden die je nodig hebt als je gaat solliciteren. Ongeacht welke baan je hebt of in welke sector je gaat solliciteren.

Een voorbeeld programma ziet er als volgt uit:

 1. Wat is solliciteren en waarom kan dit soms knap lastig zijn?
 2. Wat is een goed cv en hoe schrijf je een goede motivatiebrief
 3. Het sollicitatiegesprek
 4. Jezelf presenteren, je persoonlijke verhaal schrijven, wie ben je, waar wil je naartoe en waarom zit je hier
 5. Verbale en non verbale communicatie
 6. Hoe ziet de arbeidsmarkt er nu uit en wat zijn hierin de trends

Doel training
Na deze training:

 • Weet je beter hoe je een cv en motivatiebrief maakt
 • Weet je hoe je een sollicitatiegesprek kunt voeren
 • Heb je kunnen oefenen met een sollicitatiegesprek
 • Weet je hoe je op anderen kan overkomen en hoe je hierin keuzes kan maken
 • Weet je hoe je je eigen persoonlijke verhaal maakt en overbrengt
 • Weet je beter hoe de arbeidsmarkt nu in elkaar zit en waar de kansen liggen

Werkwijze
In de trainingen van Young Ambition staat interactief leren centraal. Door middel van oefeningen, spellen, gesprekken en reflectiemomenten leer je over de verschillende thema’s. Iedereen heeft een andere leerstijl, daarom maken wij gebruik van zoveel mogelijk verschillende werkvormen zodat alle deelnemers ervan kunnen leren.

Duur
De lengte van de training is altijd op maat, in overleg met de afnemende partij.
Dit kan van eenmalig voor 1,5 uur maar kan ook een reeks van 5 trainingen van 1,5 uur verdeeld over meerdere weken zijn. Mocht het 1 training van 1,5 uur zijn dan worden alle onderwerpen kort aangestipt. In een reeks kunnen we echt de diepte in en de studenten verder helpen in hun persoonlijke sollicitatievaardigheden.

Contact tussentijds
Mocht je als student of opdrachtgever gedurende de cursus vragen hebben, kan je ons altijd bereiken via telefoon of mail (zie onderstaande contactgegevens).

Certificering
Aan deze training is geen examen gebonden. De deelnemers zullen een certificaat ontvangen welke bewijs levert dat zij hebben deelgenomen aan deze training. De training leidt niet tot een kwalificatie of bevoegdheid.

Kosten
In samenspraak met de school wordt een programma vormgegeven met een daarbij passende offerte. Studiemateriaal wordt geleverd door Young Ambition tijdens de training. De studenten hoeven zelf geen materialen aan te schaffen. Dit is inbegrepen in de offerte.

Deelname eisen
Er zijn geen vooropleidingseisen om deel te nemen aan deze training. Om zoveel mogelijk uit de training te halen wordt er actief ingestoken op het feit dat de leerlingen of studenten het nut inzien van de te behandelen thema’s en daarbij gemotiveerd zijn/ of worden om hiermee aan de slag te gaan.

Meer informatie over dit programma?
Mail ons via info@youngambition.nl of bel met 06-28804621. We reageren altijd binnen een week op je vraag en bespreken dan hoe we met elkaar verder gaan en binnen welk tijdsbestek.