Trainingen voor professionals

aanbod professionals

Werk je met jongeren en wil je hier graag nog beter in worden? Merk je dat jouw manier van coaching niet altijd aansluit bij iedere jongere, maar weet je niet waarom? Of zoek je een manier waarop je een jongere beter kunt begeleiden op het gebied van loopbaanoriëntatie? Speciaal voor professionals die met jongeren werken en graag extra handvatten krijgen, bieden wij onderstaande trainingen aan.

Wat kunnen wij doen?
Iedere jongere is anders en dat maakt coaching afwisselend en soms een grote uitdaging. Om jou als professional op weg te helpen, nemen we je graag mee in onze methodieken.

1. Coachingsstijlen

Middels een interactieve training nemen we je mee in de coachingsstijlen die wij binnen Young Ambition hanteren. Ontdek welke stijlen er zijn, wat je eigen stijl is, maar ook wat de stijl van je collega kan zijn. Niet alleen ontdekken, maar ook oefenen is een belangrijk onderdeel van deze training.

Daarnaast gaan we samen op onderzoek uit welke jongeren goed bij jouw coachingsstijl passen en welke wellicht minder. Aan het eind van deze training ga je vol met informatie en stof tot nadenken naar huis.

2. Studiekeuzemethodiek The Talent Talk

Ontdekken waar een jongere goed in is of verder in wil, zijn vaak lastige onderwerpen. Het antwoord ‘dat weet ik niet’ komt vaak naar boven. Daarom bieden we tijdens deze training een kijkje in onze eigen methodiek waar we al ruim 1000 jongeren mee hebben begeleid.

Op een laagdrempelige manier leert deze methodiek je om samen met de jongere te zoeken naar een antwoord op de vragen: ‘Wie ben ik? , Wat kan ik? en Wat wil ik?’. Door een antwoord te zoeken op die vragen, kom je een stukje dichter bij een antwoord voor de jongere.

Daarnaast rijken we handige tips en tricks aan en geven we je handvatten om zelf aan de slag te kunnen met onze methodiek.

3. Loopbaangesprekken

Een introductietraining over loopbaangesprekken. Waarom voer je loopbaangesprekken, wie voert deze en hoe kan je dit het beste aanpakken? Leer tijdens deze training hoe je hier je eigen weg in kan vinden en welke manieren er zijn. Je snapt de context beter waarbinnen je gesprekken kunt voeren en weet wanneer een je een loopbaangesprek effectief kunt inzetten. Ook kan er in deze training aandacht besteedt worden aan de verschillende routes binnen het onderwijs en de arbeidsmarkt zodat je weet welke stappen een jongere staat te wachten.

NB: In al onze trainingen behandelen we tevens de belevingswereld van de jongeren.

Voor wie?
In eerste instantie zijn deze trainingen bedoeld voor professionals die met jongeren werken en zich verder willen ontwikkelen. Bijvoorbeeld als je vastloopt met een jongere of je merkt dat je meer handvatten nodig hebt, dan zijn deze trainingen zeer geschikt.

Ben je nieuw in het werkveld of twijfel je om de overstap te maken naar het werken met jongeren? Neem dan vooral contact met ons op om te kijken naar een programma op maat.

Doel
Je vaardigheden uitbreiden op het gebied van jongerenbegeleiding. Je bent nooit te oud om te leren en nieuwe technieken en invalshoeken te leren.

Duur
Onze trainingen worden op maat ontwikkeld en afgestemd op jouw behoeften. Ze kunnen duren van één dagdeel tot drie dagdelen. Afhankelijk van jouw vraag en wensen kijken we samen naar de meest passende training.

Certificering
Aan deze training is geen examen gebonden. De deelnemers kunnen een certificaat ontvangen welke bewijs levert dat zij hebben deelgenomen aan deze training. De training leidt niet tot een kwalificatie of bevoegdheid.

Kosten
In samenspraak met de school/opdrachtgever wordt een programma vormgegeven met een daarbij passende offerte. Studiemateriaal wordt geleverd door Young Ambition tijdens de training. De studenten hoeven zelf geen materialen aan te schaffen. Dit is inbegrepen in de offerte.

Locatie
De trainingen kunnen zowel fysiek als online gegeven worden.
Ze hebben allemaal een interactief karakter, waardoor onze voorkeur wel altijd uitgaat naar een fysieke training. Op die manier kan je echt leren door te doen. Ze kunnen zowel bij ons op kantoor in Utrecht gegeven worden, als bij jullie op locatie.

Interesse
Heb je interesse of wil je meer weten? Neem dan vooral contact met ons op via info@youngambition.nl of 06-28804621. We vertellen je graag meer en denken ook graag mee over de meest passende training. We reageren altijd binnen een week op je vraag en bespreken dan hoe we met elkaar verder gaan en binnen welk tijdsbestek.