Uitwisseling Leerplicht Utrecht en Young Ambition stagiaires!

Vanochtend zijn onze stagiaires langs geweest bij de afdeling leerlingzaken van de Gemeente Utrecht (Leerplicht & RMC). In het werk met de jongeren werkt Young Ambition intensief samen met deze afdeling en ervaart dit als erg prettig en waardevol om jongeren zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Om deze reden gingen onze stagiaires vandaag bij leerlingzaken op bezoek om goed te onderzoeken welk werk zij precies doen, wat hier allemaal bij komt kijken en hoe je elkaar kunt aanvullen in je werkzaamheden.

Aangezien leerlingzaken ook hele leuke stagiaires heeft, mochten zij de rondleiding geven. De stagiaires van Young Ambition waren (zoals altijd natuurlijk) erg nieuwsgierig en enthousiast; waar krijgen jongeren nou eigenlijk mee te maken als ze een afspraak hebben met een leerplichtambtenaar? Dit en andere vragen hebben de andere stagiaires haarfijn uitgelegd en beantwoord. Super nuttig om te weten want op deze manier begrijpen zij beide ook weer beter welke rol Young Ambition en leerlingzaken ten opzichte van elkaar spelen.

De stagiaires waren aardig onder de indruk. ‘In het stadskantoor zitten alle afdelingen van de gemeente waardoor het een ontzettend groot gebouw is met wel 21 verdiepingen hoog!

We weten nu beter wat een leerplichtamtenaar doet en hoe je als coach met hen kan samenwerken. De leerplichtambtenaar heeft een hele andere rol (signaleren en handhaven) richting een jongere en stelt zich daardoor soms ook anders op. De coach van Young Ambition heeft uiteindelijk meer tijd voor het proces van de jongere om te ontdekken wat de jongere wil gaan doen en dit samen te bereiken. Erg nuttig om hier nu een beter beeld bij te hebben!’

Aangezien het een leuk en inspirerend bezoek was is er afgesproken dat we de volgende keer de rollen omdraaien en zij een bezoek aan Young Ambition gaan brengen om meer te leren over ons werk. Wij kijken er naar uit!!