Vacature jongerencoach/trainer (bijbaan/parttime)

Over Young Ambition en onze doelgroep
Young Ambition is een kleine organisatie in Utrecht met een grote droom:
Alle (v)mbo-jongeren de kans om succesvol te worden!
We begeleiden jongeren uit de regio Utrecht met studie- en beroepskeuze trajecten om een passende plek te vinden binnen het onderwijs of op de arbeidsmarkt. De jongeren waarmee wij werken zijn afkomstig van het praktijkonderwijs, vmbo en mbo en meestal tussen de 16 en 23 jaar oud.

GEZOCHT: JONGERENCOACH EN/OF TRAINER (bijbaan/parttime) 8-16u p.w. 

Jouw baan als jongerencoach
Vind jij jongeren en hun ontwikkeling helemaal fantastisch? Als jongerencoach begeleid je jongeren individueel bij het vinden van een opleiding of een baan en studievaardigheden. Je maakt hierbij gebruik van onze studiekeuze methodiek The TalentTalk. Je werkt als jongerencoach bij ons vrij zelfstandig en je krijgt de verantwoordelijkheid om je eigen trajecten succesvol af te ronden. De ideale manier om er helemaal je eigen job van te maken!

En jouw baan als trainer
Werk jij ook graag met groepen? Voor verschillende trainingen zijn wij doorlopend op zoek naar enthousiaste trainers. Zo sta je de ene dag voor een groep vmbo-leerlingen een studiekeuze les te geven, de andere dag geef je op een praktijkschool sollicitatieles en weer een andere dag lessen over plannen & organiseren op het mbo. Allemaal om (v)mbo-jongeren bewust te maken van hun eigen zelfstandigheid en te helpen bij hun (school)loopbaan!

In principe nemen we je aan als jongerencoach en kan je je baan uitbreiden als trainer. Je komt terecht in een enthousiast, jong team met een dynamische werkplek. We staan altijd open voor nieuwe input en werken ook aan jouw persoonlijke ontwikkeling.

Over jou

 • First things first: je vindt het super leuk om met jongeren te werken!
 • Je bent zelf nog jong en kan je inleven in de doelgroep
 • Je bent ruimdenkend & geduldig en begrijpt dat er voor sommige jongeren intensieve ondersteuning nodig is voordat er concrete doelen bereikt kunnen worden
 • Je bent een aanpakker, denkt in mogelijkheden en komt je afspraken na
 • Ervaring of aantoonbare affiniteit met het werken met jongeren is een must. Je hoeft niet per se al eerder studie- en beroepskeuzetrajecten te hebben gedaan: dit kunnen wij je leren!
 • Kennis van de sociale kaart en/of het onderwijssysteem is een pre
 • Maximaal 3 jaar werkervaring
 • Je hebt een visie op het werken met jongeren vanuit een kwetsbare positie
 • Je bent minimaal 8 uur per week beschikbaar. Je plant je eigen afspraken in met de jongeren dus je kunt deze uren naar wens indelen
 • Je woont in Utrecht of regio Utrecht

Randvoorwaarden

 • Wij bieden flexibel werk. Je beheert je eigen agenda en daarmee de intensiviteit van werken. Hierin kijken we ook naar je talenten en werkzaamheden (ga je alleen coachen of ook trainen). Salaris op basis van ervaring, max. € 13 per uur bruto. Daarnaast zijn er zowel interne als externe opleidingsmogelijkheden!
 • Je bent minimaal een half jaar beschikbaar.

Vragen?
Bel gerust naar kantoor (06-28804621) en vraag naar Brechje.

Interesse?
Stuur dan een mail naar info@youngambition.nl met jouw visie op het werken met jongeren (max. 100 woorden), een indicatie van je beschikbaarheid en je CV.