Vacature jongerencoach (bijbaan of zzp)

Op dit moment hebben we een leuk team met jongerencoaches en zijn we niet op zoek naar nieuwe collega’s. Natuurlijk mag je alsnog reageren op deze functie. Er komt regelmatig plek vrij in ons team. We zullen je dan meenemen in de eerstvolgende ronde van sollicitaties.

Over Young Ambition en onze doelgroep
Young Ambition is een kleine organisatie in Utrecht met een grote droom:
Alle (v)mbo-jongeren de kans om succesvol te worden!
We begeleiden jongeren uit de regio Utrecht met studie- en beroepskeuze trajecten om een passende plek te vinden binnen het onderwijs of op de arbeidsmarkt. De jongeren waarmee wij werken zijn afkomstig van het praktijkonderwijs, vmbo en mbo en meestal tussen de 16 en 23 jaar oud.

GEZOCHT: JONGERENCOACH (zzp of bijbaan) +/-8u p.w. 

Jouw baan als jongerencoach
Vind jij jongeren en hun ontwikkeling helemaal fantastisch? Als jongerencoach begeleid je jongeren individueel bij het vinden van een opleiding of baan en studievaardigheden. Je maakt hierbij gebruik van onze studiekeuze methodiek The TalentTalk. Je werkt als jongerencoach bij ons vrij zelfstandig en je krijgt de verantwoordelijkheid om je eigen trajecten succesvol af te ronden. De ideale manier om er helemaal je eigen job van te maken!

En jouw baan als trainer
Werk jij ook graag met groepen? Voor verschillende trainingen zijn wij doorlopend op zoek naar enthousiaste trainers. Zo sta je de ene dag voor een groep vmbo-leerlingen een studiekeuze les te geven, de andere dag geef je op een praktijkschool sollicitatieles en weer een andere dag lessen over plannen & organiseren op het mbo. Allemaal om (v)mbo-jongeren bewust te maken van hun eigen zelfstandigheid en te helpen bij hun (school)loopbaan!

In principe nemen we je aan als jongerencoach en kan je je baan uitbreiden als trainer. Je komt terecht in een enthousiast, jong team met een dynamische werkplek. We staan altijd open voor nieuwe input en werken ook aan jouw persoonlijke ontwikkeling.

Wie ben jij?

 • First things first: je vindt het super leuk om met jongeren te werken!
 • Je bent zelf jong, kan goed aansluiten bij de doelgroep en hebt inlevingsvermogen
 • Je bent ruimdenkend & geduldig en begrijpt dat er voor sommige jongeren intensieve ondersteuning nodig is voordat er concrete doelen bereikt kunnen worden
 • Je bent een aanpakker, denkt in mogelijkheden en komt je afspraken na
 • Ervaring of aantoonbare affiniteit met het werken met jongeren is een must. Je hoeft niet per se al eerder studie- en beroepskeuzetrajecten te hebben gedaan: dit kunnen wij je leren!
 • Kennis van de sociale kaart en/of het onderwijssysteem is een pre
 • Je hebt een visie op het werken met jongeren vanuit een kwetsbare positie
 • Je bent minimaal 8 uur per week beschikbaar. Je plant je eigen afspraken in met de jongeren dus je kunt deze uren naar wens indelen
 • Je hebt een eigen laptop en telefoon beschikbaar
 • Je woont in Utrecht of regio Utrecht

Wat bieden wij jou?

 • Wij bieden flexibel werk. Je beheert je eigen agenda en daarmee de intensiviteit van werken. Hierin kijken we ook naar je talenten en werkzaamheden (ga je alleen coachen of ook trainen).
 • Startsalaris, op basis van ervaring, van € 16,- per uur (bruto, all-in) of als zzp’er € 25 pu.
 • Je mag bij ons blijven leren! Daarom bieden wij zowel interne als externe opleidingsmogelijkheden.
 • We gaan minimaal een half jaar de samenwerking met je aan.

Interesse?
Stuur een mail naar info@youngambition.nl met jouw visie op het werken met jongeren (max. 100 woorden), een indicatie van je beschikbaarheid en je CV.