Vacature projectmedewerker

Over Young Ambition en onze doelgroep
Young Ambition is een kleine organisatie in Utrecht met een grote droom:
Alle (v)mbo-jongeren de kans om succesvol te worden!

We begeleiden jongeren uit de regio Utrecht bij zelfredzaamheid en bij het krijgen van toekomstperspectief. De jongeren waarmee wij werken zijn afkomstig van het praktijkonderwijs, vmbo en mbo en meestal tussen de 16 en 23 jaar oud. Dit doen wij binnen verschillende programma’s, zie hier meer over ons aanbod.

GEZOCHT: PROJECTMEDEWERKER MENTORING UTRECHT 8u p.w.

Mentoring Utrecht
Het project Mentoring Utrecht is voor Utrechtse mbo-jongeren die voor een jaar een buddy uit het bedrijfsleven krijgen. Door het contact met deze buddy krijgen de jongeren toegang tot een nieuw netwerk, iemand die hen kan helpen bij hun toekomstperspectief en een inkijkje kan geven in het werkende leven. De buddy krijgt de mogelijkheid om een inkijkje te krijgen in de wereld van de mbo’er en alles wat hierbij komt kijken. Wekelijks hebben zij contact met elkaar. Een win-win-situatie!

Mentoring Utrecht is een project vanuit Actieplan Sterk Utrechts MBO. Het projectteam heeft contact met de mbo-scholen zodat de mbo-studenten weten van het mentoringproject en zich kunnen aanmelden. Ook draagt het projectteam zorg voor de mentoren uit het werkveld.

Young Ambition zal het project inhoudelijk uitvoeren en aansturen. Zo houdt zij zich bezig met de voortgang van de trajecten, het contact met de jongeren & de mentoren, de mbo-scholen en het netwerk. Binnen het project zorgt Young Ambition voor de matching tussen de mentoren en jongeren, de kennismakingsgesprekken en de voortgangsgesprekken zodat zij zoveel mogelijk uit het traject kunnen halen. Daarnaast heeft Young Ambition regelmatig contact met de mentoren zodat zij voldoende worden opgeleid en een sparringpartner hebben voor de begeleiding.

Dit is de job

Je draagt zorg voor de voortgang van de trajecten tussen mentoren en jongeren. Hierin voer jij kennismakingsgesprekken, voortgangsgesprekken en afrondingsgesprekken met de mentoren en jongeren zodat de trajecten succesvol verlopen. Tussendoor ben jij ook aanspreekpunt voor beiden. Verder organiseer je voor de mentoren trainingen en intervisies waarin ze meer leren over de belevingswereld van de jongere, passende aanpak in het traject en onderling kunnen sparren. Je hebt regelmatig contact met de projectleider binnen Young Ambition zodat je er niet alleen voor staat.

Over jou…

 • First things first: je vindt het super leuk om met jongeren, mentoren en groepen te werken. Je vindt het belangrijk om jongeren te helpen bij het ontdekken van hun mogelijkheden voor de toekomst;
 • Je bent een aanpakker, denkt in mogelijkheden en komt je afspraken na
 • Het woord eigenaarschap ken jij als geen ander. Als je iets oppakt zorg je dat het geregeld wordt en het liefst ver voor de deadline. Als je vastloopt dan ben je creatief in het zoeken naar een oplossing en stop je niet voordat je een oplossing hebt gevonden.
 • Je bent een echte netwerker, je kunt makkelijk mensen aan je binden en enthousiasmeren.
 • Je bent goed in het overzichtelijk & inzichtelijk maken van je werk.
 • Je bent een prettige collega en vindt het leuk om te werken in een klein en enthousiast team.
 • Je woont in Utrecht of regio Utrecht

Randvoorwaarden

 • Je bent 8 uur per week beschikbaar. Je plant je eigen afspraken in dus je kunt deze uren naar wens indelen.
 • Je kunt op uiterlijk 1 januari 2023 starten met de baan. De baan is op projectbasis en duurt daarom in principe tot 31 oktober 2023. Mocht het verlengd worden dan gaat dit in overleg.
 • Mocht het klikken en er zijn mogelijkheden binnen de organisatie, kan er gekeken worden naar uitbreiding van je baan qua werkzaamheden en uren.
 • Je kunt rekenen op een startsalaris tot € 2.300 bruto op basis van een fulltime functie (40 uur).
 • Je komt terecht in een enthousiast, jong team met een dynamische werkplek. We staan altijd open voor nieuwe input en werken ook aan jouw persoonlijke ontwikkeling.
 • Je werkt vanuit ons kantoor in Utrecht. Het is handig als je in Utrecht of omgeving woont.

Vragen?

Stuur een mail naar info@youngambition.nl.

Interesse?

Stuur dan uiterlijk 17 november een mail naar info@youngambition.nl met jouw motivatie en je cv. De gesprekken vinden in principe plaats in de week van 21 of 28 november. Kan je dan niet, laat dit dan alvast even in je brief weten.