Verpleegkundige

“Afwisselend werk in een groot team maakt dit werk erg leuk.”

Naam: Ruth
Leeftijd: 26
Beroep: Verpleegkundige

Hoe ziet je werkdag eruit?
Ik werk wisselende diensten in een psychiatrische kliniek, geen dag is hetzelfde. Tijdens mijn dienst houd ik het dagprogramma van de patiënten in de gaten. Ik verzorg de medicatie en meet soms de vitale functies (ademhaling, polsfrequentie, temperatuur en bloeddruk). Als verpleegkundige in een kliniek bespreek je veel met patiënten, je vergadert met collega’s over het behandelplan en voert gesprekken met familie. Vaak ben je van een aantal patiënten eerste verantwoordelijke verpleegkundige (EVV). Je houdt de behandeling dan extra in de gaten.

Naast dit werk studeer ik duaal. Dit houdt in dat ik elke dinsdag naar de hogeschool ga om mijn opleiding hbo-v te behalen. Ik ben nu aan het afstuderen en ben bijna klaar.

Welke vaardigheden en talenten heb je nodig?
Je moet goed met mensen kunnen werken, communicatief sterk zijn en goed kunnen samenwerken met collega’s. Hierbij is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat.

Wat is het leukst aan dit beroep?
Afwisselend werk in een groot team maakt dit werk erg leuk.

Hoe kun je dit worden?
Om hbo verpleegkundige te worden volg je de opleiding hbo-v. Als je al eerder een sociale hbo opleiding heb gedaan kan je dit duaal en verkort doen.

Tip van Ruth:
Als verpleegkundige vind je altijd een baan!

Welke MBO-opleiding kan je volgen om dit te worden? 

Niveau 4: 
– Verpleegkundige
– Doktersassistent

De 10 talenten voor dit beroep: 
– Met mensen werken
– Communicatief
– Samenwerken
– Standvastig
– Ondersteunen
– Flexibel
– Behulpzaam
– Verzorgen
– Geduldig
– Precies