‘Wat schuift ‘t?!’

De laatste Talent Factory van dit schooljaar is een feit: dit keer waren we welkom op het Wellant College in Montfoort. En wat een leuke afsluiter was het! Derdejaars vmbo-leerlingen gingen gisteren enthousiast aan de slag in het kader van studie- en beroepskeuze. 

Het ‘speeddaten’ met professionals ging er leuk aan toe: de leerlingen stelden interessante vragen, die de professionals maar al te graag beantwoordden. Met, uiteraard, de belangrijkste vraag: ‘wat schuift ‘t?!’. Om na te gaan hoe ver de jongeren al waren met het maken van een keuze was er ook een keuzecoach aanwezig, die de vragen van de leerlingen beantwoordde. Want ja, hoe maak je nou eigenlijk een goede studiekeuze?

Ook tijdens de workshops werd fanatiek nagedacht en gediscussieerd over de eigen droombaan en alles wat daarbij komt kijken. Wat zijn mijn talenten? Wat vind ik belangrijk als ik ga werken? En op welke manier kunnen mijn talenten en ambities aansluiten bij een bepaald beroep? Om hierachter te komen zijn de leerlingen aan de slag gegaan met actieve opdrachten, raakten ze in verhitte discussies en hebben hun creativiteit de vrije loop gelaten. Met een top resultaat!

Zowel tijdens de gesprekken met professionals als tijdens de workshops kwam sterk naar voren dat het gros van de leerlingen al erg ver is met hun studiekeuze en al wist wat hun droombaan dan zou zijn. Ook deze leerlingen konden deze dag hun verhaal kwijt en vertelden anderen trots over hun toekomstdroom. Goed bezig, hoor!

Al met al was het weer een gezellige dag en heeft de Talent Factory veel inzichten kunnen verschaffen; over beroepen, talenten en ambities. Voor velen gaf deze dag een verheldering van de mogelijkheden die er allemaal zijn, of werden gemaakte keuzes nog weer extra bevestigdKom maar op met die droombaan!