Welcome To Your Future

Welcome to your future

Update: vanaf juli 2021 nemen wij geen nieuwe aanmeldingen meer aan binnen dit programma. Aanmeldingen van voor 1 juli 2021 zijn wel in behandeling genomen en zullen ook een volledig programma ontvangen. Heb je alsnog interesse of vragen? Bel gerust met 06-28804621 of mail met info@youngambition.nl, dan denken we graag met je mee.

Steeds vaker komen wij jonge nieuwkomers tegen die hun leven in Nederland aan het opbouwen zijn. Een groep jongeren die graag aan hun toekomst werkt! Om deze jongeren goed te kunnen helpen hebben wij een passend aanbod ontwikkeld dat aansluit bij de vragen waar zij mee lopen.

ONZE AANPAK

In het programma van WTYF helpen we statushouders (18-27 jaar) bij de volgende thema’s:

Toekomstperspectief
De jongere gaat aan de slag met een eigen coach en samen wordt er gezocht naar een passende plek binnen het onderwijs of de arbeidsmarkt. Dit traject duur gemiddeld 6-12 maanden.
Naast dit individuele traject kunnen jongeren ook nog workshops bij ons volgen over school en werk.

Financiën & administratie
Jongeren kunnen 5 workshops volgen bij U Centraal en Young Ambition waarbij ze leren om te gaan met hun financiën en administratie.

Gezondheid
Statushouders komen veelal uit oorlogsgebieden en/of uit landen waar mensenrechten worden geschonden. De coach van Young Ambition houdt in de gaten of de jongere lichamelijk en psychisch gezond is en bespreekt een aantal belangrijke thema’s met de jongere. We brengen de hulpvraag in kaart en verwijzen eventueel door naar een specialist.

Taal
Voor jongeren die meer de Nederlandse taal willen leren kunnen gekoppeld worden aan een taalmaatje van Taal Doet Meer.

Cultuur
Young Ambition slaat de handen in één met MasterPeace, samen hebben wij workshops opgezet voor jongeren rondom de thema’s cultuur en storytelling. Het doel hiervan is om nieuwkomers te leren hun verhaal te vertellen i.c.m. een nieuw sociaal netwerk aan te leggen.

Inburgering
Elke statushouder is in Nederland verplicht om in te burgeren. Omdat er nogal veel op hen af kan komen helpen wij ze in het aanbrengen van structuur, in kaart brengen welke deadlines ze hebben en zorgdragen dat ze een duidelijke planning hebben.

VOOR WIE

Wij helpen nieuwkomers die:
– Statushouder zijn;
– Tussen de 18 en 27 jaar oud zijn;
– Woonachtig zijn in de provincie Utrecht;
– Op dit moment geen opleiding en/of werk hebben;
– Hulp nodig hebben bij het instromen op school of werk.

 

 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

 

 

 

Fundatie Van den Santheuvel – Sobbe

en wordt in samenwerking aangeboden met:

Afbeeldingsresultaat voor taal doet meer