werk vinden in tijden van corona

Jongere aan het woord…werk vinden in tijden van corona

Afgelopen maand heeft Aibel zijn Design Your Future traject bij YA afgesloten! Samen met zijn coach Pleun is hij de afgelopen tijd op zoek geweest naar een leuke baan voor naast zijn studie. En dat is gelukt! 💪 Vandaag vertelt Aibel over zijn nieuwe job en wat hij ervan vindt.

Aibel: “Het heeft wel even geduurd voordat ik iets vond, voornamelijk door mezelf, maar ook door corona. Uiteindelijk kwamen we deze vacature tegen voor de teststraat. Dat leek me wel wat, want het is leuk werk en verdient goed!”

Werken bij een corona teststraat is uitdagend en afwisselend. Aibel houdt de administratie bij van alle personen die langskomen om te testen. “Daarvoor moet je veel codes opschrijven en invoeren. Maar ik mag ook testen afnemen bij mensen, dat is leuk! Daarvoor werd ik natuurlijk wel eerst een paar dagen opgeleid door een arts.”

⭐️ Het leukste aan werken bij de corona teststraat vindt Aibel dat hij al snel veel verantwoordelijkheden kreeg. Hij geeft nu zelfs leiding over de teststraat. “Ik vond het leuk dat ik snel in vertrouwen werd genomen. Dat maakt mij ook meer gemotiveerd om het werk te doen. Soms is het wel eens druk, dan staat er een hele rij mensen te wachten en moeten mensen die een sneltest hebben gedaan, binnen een halfuur de uitslag krijgen. Het is mijn verantwoordelijkheid om werknemers van de teststraat aan te sturen. Je moet situaties dan goed kunnen inschatten. Dat heb ik wel echt pas geleerd sinds ik hier werk!”