Ik help graag mee!

Young Ambition helpt jongeren (16 t/m 23 jaar) bij het ontdekken wie ze zijn en wat ze het liefste willen doen. Jongeren nemen deel aan onze projecten omdat zij een studie/opleiding moeten kiezen of omdat zij werkzoekend zijn. Dit zijn regelmatig jongeren vanuit een kwetsbare situatie.

Een ontmoeting met iemand uit het werkveld van je interesse, kan veel leerzamer zijn dan tien testen in een klaslokaal. Daarom zetten wij bij onze projecten regelmatig professionals in. Wij zijn dan ook op zoek naar:

Professionals (vrijwillig)

 

Wat houdt dit in?
Je kunt op verschillende manieren een steentje bijdragen. Dit hangt af van jouw voorkeur & mogelijkheden en de vraag die er ligt.
Voor sommige jongeren die individueel worden begeleid is het erg waardevol om een professional op de werkvloer te ontmoeten. Op die manier kunnen zij echt ontdekken hoe het is om een bepaald beroep te hebben en zo een realistisch beroepsbeeld creëren. Daarnaast zijn we ook regelmatig te vinden op vmbo en mbo scholen. We organiseren daar evenementen of geven gastlessen waarbij professionals met jongeren in gesprek gaan over hun beroep. Dit alles met als doel om jongeren verder te helpen in hun studie- en beroepskeuzes.

Je profiel
Je bent enthousiast over je werk en wilt dit graag overdragen aan studiekiezers en/of jonge werkzoekers. Je opleidingsniveau of soort beroep maakt niet specifiek uit. Wel is het goed om te weten dat veel van de jongeren die wij begeleiden mbo gaan doen. Het heeft daarom de voorkeur dat jij ook mbo hebt gedaan of een mbo beroep uitoefent. Op die manier krijgt de jongere een realistisch beeld van het werkveld waarin hij/zij terecht kan komen.

Praktische informatie
Als je je bij Young Ambition aanmeldt als professional word je opgenomen in onze database. Aangezien er ontzettend veel verschillende beroepen zijn kunnen we niet direct garanderen dat er vraag is. Daarom hebben we ook een LinkedIn-groep. Als we een specifiek beroep zoeken zetten we dat ook online en kun je met ons meedenken om deze professional te vinden.

Wanneer je een jongere bij je op de werkvloer krijgt zal dit een tijdsinvestering zijn van ongeveer 1 tot 8 uur. Dit hangt af van de mogelijkheden en gaat altijd in overleg. Als je meehelpt op een school wordt er op dat moment met je overlegd wat de precieze vraag is.

We werken in de stad/regio Utrecht.

Aanmelden?
Mail naar info@youngambition.nl.

Ontmoet alvast andere professionals.