YA komend jaar ook op jouw school?

Ondanks de rare tijden staan we bij Young Ambition niet stil. We kijken positief vooruit en houden moed! Zo ook voor ons schoolaanbod.

Afgelopen jaar hebben we weer een mooi seizoen gedraaid, waarbij we op veel oude en vertrouwde scholen zijn geweest, maar ook op nieuwe scholen ons aanbod mochten draaien.

Een ontzettend leuke en mooie kans om te laten zien wat we allemaal in huis hebben. Met een vaste poule aan trainers en gemotiveerde professionals.

ONTWIKKELINGEN
Dit schooljaar hebben we nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd. Zo zijn we gestart met een tool waarbij we de leerlingen hebben laten bepalen wie zij willen spreken en wat zij in de training zouden willen doen. Dit om nog meer aan te sluiten bij de behoefte van de leerlingen.

Daarnaast zijn we een samenwerking aangegaan met de Hogeschool Utrecht, waarbij minor studenten een super leuke en interactieve training hebben ontwikkeld. Deze sloeg ontzettend goed aan bij de leerlingen en de trainers van de HU zijn dan ook met vlag en wimpel geslaagd voor dit onderdeel van de minor.

KOMEND SEIZOEN
Het schooljaar 2020-2021 zal een bijzonder jaar worden, waar waarschijnlijk de 1,5 meter samenleving wordt doorgevoerd. Ook voor ons zal dat zoeken worden, maar wij zien verschillende mogelijkheden om ons aanbod door te laten gaan. Juist is deze tijden is het belangrijk om hier voldoende aandacht voor te hebben.

Komend seizoen bieden wij het volgende aan:

1. THE TALENT FACTORY
‘Ben jij ook zo benieuwd wat je doet bij een bepaald beroep? Is die politie agent de hele dag rondjes aan het rijden en wat doet een verpleegkundige nou precies? Tijdens The Talent Factory krijg je de kans om hier achter te komen.’

Tijdens The Talent Factory gaan de leerlingen speeddaten met verschillende professionals uit verschillende beroepsgroepen. In korte gesprekken vertelt de professional wat over zijn beroep en hebben de leerlingen de kans om alle vragen te stellen die ze hebben. Naast deze speeddates gaan de leerlingen ook een training volgen, waarbij zij zelf (van te voren) bepalen wat zij hierin willen behandelen.

Alles staat in het teken om de zoektocht naar de juiste studiekeuze te bevorderen.

Eind juni verschijnt er op onze website een filmpje met een sfeerimpressie over The Talent Factory. Houd dus deze pagina in de gaten!

2. TRAININGEN
Alle trainingen die wij bieden zijn op maat, waarin onderwerpen als: kwaliteiten & talenten, solliciteren, CV maken, motivatiebrief schrijven, werkwaarden, stage, de overstap van het vmbo naar het mbo, waar kan ik heen?, wat zijn mijn mogelijkheden naar voren komen.

Scholen hebben bij ons de kans om een eigen training samen te stellen aan de hand van bovengenoemde onderwerpen, zodat dit aansluit bij de behoefte van de leerlingen.

Naast deze losse trainingen bieden wij ook vaste trainingen aan:

1. HOE STAP JIJ OVER?
Hoe gaat de overstap van het vmbo naar het mbo precies? Wat gaat er veranderen, wat kan je verwachten en wat zijn belangrijke punten? Allemaal belangrijke thema’s die voor jongeren allemaal nieuw zijn. Wij bereiden de jongeren én docenten voor op dit belangrijke moment!

2. MIJN TOEKOMSTPAD, HOE DOE IK DAT?
Tijdens deze training wordt er aandacht besteed aan de vraag ‘Wat kan ik en wat wil ik?’, waarin onderwerpen als kwaliteiten, talenten en toekomst aan bod komen. Opvolgend wordt er gekeken naar de vraag ‘Hoe doe ik dat?’, waarin presenteren en de overstap van het vmbo naar het mbo naar voren komt.

3. HELP, STAGE!?
Tijdens deze training kijken we samen met de leerlingen wat er allemaal komt kijken bij het zoeken van een stage en welke stappen daaraan vooraf gaan. Ook wordt er gekeken naar solliciteren en werknemersvaardigheden.

INTERESSE?

Weten wat wij voor jou op school kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op via annemarijn@youngambition.nl. Al ons aanbod is maatwerk en wordt afgestemd met de school waar de leerlingen op dat moment behoefte aan hebben.