Young Ambition, een echte sociale onderneming!

Young Ambition is sinds haar start al bezig met sociaal ondernemen. ‘We willen maatschappelijke impact creëren maar ook ondernemend zijn.’ Dit is een steeds meer gebruikte werkvorm maar voor de overheid wordt hij nog niet als erkende rechtsvorm gezien. Social Enterprise is bezig om hier verandering in aan te brengen! Vanaf nu zijn wij aangesloten bij hun zodat we ook echt kunnen zeggen dat wij een ‘sociale onderneming’ zijn! Erg leuk!

Wat houdt sociaal ondernemen nu precies in?
Social Enterprise zegt het volgende: Sociaal ondernemen is ondernemen met een maatschappelijke missie.

Sociaal ondernemers zoeken innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Zoals: wat te doen met de 27.000 jongeren die jaarlijkse vroegtijdig school verlaten? Of de 2 miljoen Nederlanders die vereenzamen? Maar ook: hoe versnellen we de achterblijvende groei van duurzame energie of hoe creëren we banen voor mensen die aan de andere kant van de wereld in armoede leven?

Een sociale onderneming levert net als elke andere onderneming een product of dienst en heeft een verdienmodel. Geld verdienen is echter niet het hoofddoel, het is een middel om de missie te bereiken. Het doel van de sociale onderneming is maatschappelijke meerwaarde creëren, ook wel ‘impact’ genoemd.

De sociale onderneming is wereldwijd een groeiend fenomeen en ook in Nederland groeit deze groep ondernemers met de dag.

Social enterprise website