‘Young Ambition is een hele gezellige en veilige plek om te werken’

De zomervakantie is voor de meeste leerlingen eindelijk begonnen! Zo ook voor onze vier stagiaires Pleun, Rosa, Sanne Max en afstudeerder Manouk, die het afgelopen schooljaar 2019-2020 hebben meegelopen in ons team. Hoe leuk is het om nog even terug te blikken op hun stagetijd en hoe we deze feestelijk hebben afgesloten?

  

Afscheid, hapjes, collages, gezelligheid én bowlen

Zoals altijd mogen de stagiaires de afsluiting met elkaar organiseren. Dit jaar bestond deze uit eindpresentaties en een gezellige activiteit. Hoe gaaf is het om van iedereen persoonlijk te horen over de leerprocessen en hoogtepunten van afgelopen jaar?! De stagiaires hadden vijf unieke creatieve eindpresentaties. Sanne maakte een inspirerende fotocollage van haar leerproces, Manouk liet een super toffe video zien en Max vertelde over zijn YA-reis.

Na de eindpresentaties, een gezellige borrel met hapjes en drankjes, veel bijpraten en zomerplannen uitwisselen, was het tijd om naar de bowlingbaan te vertrekken. Daar werden behoorlijk wat strikes gegooid, en konden we zien wie van ons team het allerbeste kan bowlen (en wie z’n talenten toch nét ergens anders heeft liggen ;)!).

Stagiaires zelf aan het woord!

Stagelopen bij Young Ambition betekent een hoop verantwoordelijkheid en persoonlijke ontwikkeling, maar ook veel plezier en uitdaging. De stagiaires hebben onwijs genoten van hun stagejaar en kijken er met plezier en voldoening op terug. Ben je nieuwsgierig naar hun persoonlijke ervaringen? Lees dan nog even verder.

Pleun (studente Social Work) over haar stageperiode
Hoe heb je je stageperiode bij Young Ambition ervaren?
Ik kan niet anders zeggen dan dat ik een heel gaaf stagejaar heb gehad! Als stagiaire heb ik alle ruimte gekregen om zelf vorm te geven aan mijn ontwikkeling, waardoor ik op mijn eigen tempo van alles heb geleerd. Ik ben erachter gekomen hóe leuk ik het vind om met jongeren te werken en hoe ik ben als coach. Het team van YA is heel enthousiast, ruimdenkend en open-minded en iedereen is bereid om elkaar te helpen. Al met al een super leerzaam jaar!

Manouk (studente Communicatie en Mulitmedia Design) over haar afstudeerperiode
Hoe was het om af te studeren bij Young Ambition?
Als allereerste creatieve afstudeerder bij Young Ambition vond ik het in het begin best spannend om mijn afstudeeropdracht uit te voeren. Ik kwam als enige student van een communicatie-opleiding in een maatschappelijke organisatie terecht. Voor mijn afstudeerproject heb ik mij op een specifiek communicatievraagstuk gefocust. Ondanks het verschil in expertise had ik mijn plek binnen het team al snel gevonden. Young Ambition is een hele gezellige en veilige plek om te werken; het is fijn dat er een open sfeer hangt waarin je elkaar al snel op professioneel en persoonlijk gebied leert kennen. Dit maakte het samenwerken met de collega’s lekker laagdrempelig. Ik kreeg alle ruimte om met mijn eigen kennis de opdracht uit te werken. Uiteindelijk ben ik met een mooi eindproduct afgestudeerd! Nu ben ik voorlopig ook nog even bij Young Ambition te vinden, want ik heb de kans gekregen om nog een tijdje aan de slag te gaan als communicatiemedewerker binnen. Super leuk!

Rosa (studente Pedagogiek) over haar stageperiode
Waarom koos je voor een stage bij Young Ambition?
Young Ambition trok mij enorm aan vanwege de manier waarop er gecoacht wordt. Nederland is een land van regels; als je ergens aan mee wilt doen, of je hebt hulp nodig, dan moet je vaak aan een aantal eisen voldoen. Bij Young Ambition speelt dit niet de grootste rol. De missie is juist om zoveel mogelijk (v)mbo jongeren te helpen om succesvol te worden. Dat vond ik heel mooi, dat de organisatie zo’n open houding heeft. Dat ze hun best doen om allerlei verschillende jongeren te accommoderen.

Wat heb je geleerd bij Young Ambition?
Bij mijn stage heb ik geleerd wat het betekent om één-op-één te coachen. Ik leerde ook dat het belangrijk is om de aandacht bij de jongeren te leggen en er op die manier achter te komen wat de jongere allemaal in huis heeft. Ze weten meestal wel wat ze willen en wat ze leuk vinden, maar niet zozeer hoe ze dat in de praktijk kunnen brengen. Tijdens het coachen moet je goed naar een jongere luisteren en echt nadenken over de ondersteuning die ze nodig hebben om de nodige stappen te nemen. Als coach kan jij een jongere helpen om hun visie voor de toekomst te vormen. Op het moment dat ze enthousiast worden, zullen ze zelf ook het initiatief willen nemen. Deze balans heb ik moeten zoeken tijdens mijn stage; om mij aan te passen aan het tempo waarin de jongere het traject wilde doorlopen

Ook stagelopen bij Young Ambition?
Lijkt het je leuk om ook stage te lopen bij Young Ambition? Voor het schooljaar 2020-2021 hebben we al ontzettend leuke stagiaires gevonden. Hiermee is het team gevuld en hebben we geen ruimte meer voor nieuwe stagiaires. Wil je toch graag solliciteren? Stuur dan je cv en motivatie naar sanne@youngambition.nl, dan kom je op de reservelijst.